Csokoládés szuflé

Csokoládés szuflé

Csokoládés szuflé

Forró csokoládés szuflé
Nyomtatás
Sütési idő
6 min
Sütési idő
6 min
Hozzávalók
  1. 18 dkg étcsokoládé (magas kakaótartalmú)
  2. 10 dkg vaj
  3. 3 egész tojás
  4. 3 tojássárgája+ fehérje különválasztva
  5. 13 dkg barnacukor
  6. 6 dkg liszt
Elkészítési javaslat
  1. Vízgőz fölött felolvasztom a csokit, majd ha már folyékony állagú, beleteszem a vajat is, és addig kevergetem, míg sima, csomómentes csokis masszát nem kapok.
  2. A 3 egész tojást és a 3 tojássárgáját kikeverem a cukorral, majd hozzákeverem a csokis masszához.
  3. Hozzáadagolom a lisztet, majd a maradék 3 tojásfehérjét kemény habbá verem, és lazán beleforgatom a masszába.
  4. A formákat egy tepsire rakosgatom, majd belekanalazom a masszát, és 6-8 percig sütöm, vagy amíg megemelkedik és a szélein kissé szivacsos lesz.
Megjegyzések
  1. A fenti adagból kb. 6-7 adagnyi készül.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/