Eperparfé

Eperparfé

Eperparfé

Eperparfé
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 40 dkg friss eper
  2. 3 dl habtejszín
  3. 1 citrom frissen facsart leve
  4. 1 ek. porcukor
Elkészítési javaslat
  1. Az epret a cukorral és a frissen facsart citromlével botmixerrel pürésítem. A tejszínt kemény habbá verem, majd óvatosan beleforgatom az eperpürébe.
  2. Fagyigép híján egy nagy műanyag dobozba merem a masszát, majd legalább 5-6 óra hosszat fagyasztóba teszem dermedni. Fogyasztás előtt várok egy kicsit, hogy krémes állagúra olvadjon, majd a fagyikanállal kikanalazott gombócokat poharakba szedem.
Megjegyzések
  1. Friss eper helyett mirelitet is használhatunk, csak pürésítés előtt olvasszuk ki.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/