Eperparfé
2017.02.6 | 8:23
Beküldve:Összes, Sütés nélkül
Eperparfé
Fincsi.hu
2017-02-16 08:51:46
Nyomtatás
Hozzávalók
- 40 dkg friss eper
- 3 dl habtejszín
- 1 citrom frissen facsart leve
- 1 ek. porcukor
Elkészítési javaslat
- Az epret a cukorral és a frissen facsart citromlével botmixerrel pürésítem. A tejszínt kemény habbá verem, majd óvatosan beleforgatom az eperpürébe.
- Fagyigép híján egy nagy műanyag dobozba merem a masszát, majd legalább 5-6 óra hosszat fagyasztóba teszem dermedni. Fogyasztás előtt várok egy kicsit, hogy krémes állagúra olvadjon, majd a fagyikanállal kikanalazott gombócokat poharakba szedem.
Megjegyzések
- Friss eper helyett mirelitet is használhatunk, csak pürésítés előtt olvasszuk ki.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/