Amerikai fánk
Nem kimondottan diétás, de aki kedvet érez hozzá, ezzel a recepttel kipróbálhatja az amerikai filmekben gyakran felbukkanó cukormázas finomságot.
Amerikai fánk
Fincsi.hu
2015-11-05 12:34:29
Nyomtatás
A tésztához
- 35 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 1,5 dl natúr joghurt vagy tej
- 2 nagy tojás
- 6 dkg lágy margarin
- 1 kiskanál vaníliaaroma
- 2 kiskanál sütőpor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 kiskanál só
Sütéshez
- olaj
Vaníliamázhoz
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál tej
- 1 kiskanál vaníliaaroma
Csokimázhoz
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál tej
- 1 púpozott evőkanál kakaópor
Elkészítési javaslat
- A liszt feléhez hozzákeverjük a tészta hozzávalóit. Elektromos habverővel simára keverjük, majd beledolgozzuk a liszt másik felét is. Letakarva pár órára hűtőbe tesszük.
- Ezután a tésztát lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és egy kb. 7,5 cm-es kerek kiszúróval kiszaggatjuk, a közepüket szintén kiszúrjuk. Ehhez egy kb. 2,5 cm-es szaggatót használjunk.
- Közepesen forró olajban 5-6 perc alatt megsütjük, félidőben megfordítjuk.
- Szűrőkanállal szalvétára szedjük, majd lecsöpögtetjük a felesleges olajat.
- A fánkokat mázzal is bevonhatjuk, ehhez a hozzávalókat jól kikeverjük, majd bekenjük vele a süteményeket. Ízlés szerint díszíthetjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/