Amerikai fánk

Nem kimondottan diétás, de aki kedvet érez hozzá, ezzel a recepttel kipróbálhatja az amerikai filmekben gyakran felbukkanó cukormázas finomságot.
Amerikai fánk

Amerikai fánk
Nyomtatás
A tésztához
  1. 35 dkg liszt
  2. 20 dkg cukor
  3. 1,5 dl natúr joghurt vagy tej
  4. 2 nagy tojás
  5. 6 dkg lágy margarin
  6. 1 kiskanál vaníliaaroma
  7. 2 kiskanál sütőpor
  8. 1 kiskanál szódabikarbóna
  9. 1 kiskanál só
Sütéshez
  1. olaj
Vaníliamázhoz
  1. 15 dkg porcukor
  2. 2 evőkanál tej
  3. 1 kiskanál vaníliaaroma
Csokimázhoz
  1. 15 dkg porcukor
  2. 3 evőkanál tej
  3. 1 púpozott evőkanál kakaópor
Elkészítési javaslat
  1. A liszt feléhez hozzákeverjük a tészta hozzávalóit. Elektromos habverővel simára keverjük, majd beledolgozzuk a liszt másik felét is. Letakarva pár órára hűtőbe tesszük.
  2. Ezután a tésztát lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és egy kb. 7,5 cm-es kerek kiszúróval kiszaggatjuk, a közepüket szintén kiszúrjuk. Ehhez egy kb. 2,5 cm-es szaggatót használjunk.
  3. Közepesen forró olajban 5-6 perc alatt megsütjük, félidőben megfordítjuk.
  4. Szűrőkanállal szalvétára szedjük, majd lecsöpögtetjük a felesleges olajat.
  5. A fánkokat mázzal is bevonhatjuk, ehhez a hozzávalókat jól kikeverjük, majd bekenjük vele a süteményeket. Ízlés szerint díszíthetjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/