Babapiskótás süti
Babapiskótás süti
Fincsi.hu
2015-11-02 10:08:49
Nyomtatás
Előkészítési idő
15 min
Sütési idő
20 min
Teljes elkészítési idő
30 min
Tésztához
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 egész tojás
- 2 evőkanál méz
- 20 dkg cukor
- 5 dkg margarin
- 40 dkg liszt
- 2 mokkáskanál szódabikarbóna
Krémhez
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 2 csomag vaniliás cukor
- fél liter tej
- 6 púpozott evőkanál rétesliszt
- 2 csomag babapiskóta
- 2 dl rum
Elkészítési javaslat
- A tésztához valókat - a liszt és a szódabikarbóna kivételével -, gőz fölött 5 percig kevergetjük. A szódabikarbónát a liszthez adjuk, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Simára gyúrjuk, majd két nagy tepsi nagyságú lapot nyújtunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, közepes tűznél egyenként megsütjük.
- A tejet a vaníliás cukrokkal és a liszttel sűrűre főzzük. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a kihűlt tejes masszát. Az egyik tésztalapot megkenjük a krém felével, erre rumban megforgatott babapiskótákat helyezünk.
- Rátesszük a krém másik felével megkent második tésztalapot, krémes felével lefelé. Jól lenyomatjuk és legalább egy napig puhulni hagyjuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/