Babapiskótás süti

Babapiskótás süti

Babapiskótás süti
Nyomtatás
Előkészítési idő
15 min
Sütési idő
20 min
Teljes elkészítési idő
30 min
Előkészítési idő
15 min
Sütési idő
20 min
Teljes elkészítési idő
30 min
Tésztához
  1. 2 evőkanál kakaópor
  2. 2 egész tojás
  3. 2 evőkanál méz
  4. 20 dkg cukor
  5. 5 dkg margarin
  6. 40 dkg liszt
  7. 2 mokkáskanál szódabikarbóna
Krémhez
  1. 25 dkg vaj
  2. 25 dkg porcukor
  3. 2 csomag vaniliás cukor
  4. fél liter tej
  5. 6 púpozott evőkanál rétesliszt
  6. 2 csomag babapiskóta
  7. 2 dl rum
Elkészítési javaslat
  1. A tésztához valókat - a liszt és a szódabikarbóna kivételével -, gőz fölött 5 percig kevergetjük. A szódabikarbónát a liszthez adjuk, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Simára gyúrjuk, majd két nagy tepsi nagyságú lapot nyújtunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, közepes tűznél egyenként megsütjük.
  2. A tejet a vaníliás cukrokkal és a liszttel sűrűre főzzük. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a kihűlt tejes masszát. Az egyik tésztalapot megkenjük a krém felével, erre rumban megforgatott babapiskótákat helyezünk.
  3. Rátesszük a krém másik felével megkent második tésztalapot, krémes felével lefelé. Jól lenyomatjuk és legalább egy napig puhulni hagyjuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/