Diós koszorú
2017.02.7 | 1:15
Beküldve:Kelt tészta, Kuglóf, Összes
Diós koszorú
Fincsi.hu
2015-11-02 10:17:16
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Tésztához
- 50 dkg liszt
- 3 evőkanál cukor
- 1 dl olaj
- 4 dkg élesztő
- 3-4 dl tej
- 1 mokkáskanál só
Töltelékhez
- 5 evőkanál cukor
- 6 evőkanál darált dió
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg olvasztott margarin
- 5 dkg mazsola
- reszelt citromhéj
Mázhoz
- 15 dkg porcukor
- citromlé
Elkészítési javaslat
- Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, a cukorral és az olajjal. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a maradék tejet. Addig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától. Duplájára kelesztjük, és lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Olvasztott margarinnal meglocsoljuk, megszórjuk a dióval, a kétféle cukorral, a mazsolával és a reszelt citromhéjjal.
- Feltekerjük, és koszorút formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, a koszorú tetejét 6-7 helyen olyan mélyen bevágjuk, hogy a töltelék látszódjon. A sima részeket tojássárgájával megkenjük. Előmelegített sütőben, közepes lángnál kb. 20 percet sütjük.
- A mázhoz a porcukrot citromlével sűrű, folyós masszává keverjük, és a meleg kalács be nem vágott részeire kenjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/