Diós koszorú

Diós koszorú

Diós koszorú
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Sütési idő
20 min
Tésztához
  1. 50 dkg liszt
  2. 3 evőkanál cukor
  3. 1 dl olaj
  4. 4 dkg élesztő
  5. 3-4 dl tej
  6. 1 mokkáskanál só
Töltelékhez
  1. 5 evőkanál cukor
  2. 6 evőkanál darált dió
  3. 1 csomag vaníliás cukor
  4. 5 dkg olvasztott margarin
  5. 5 dkg mazsola
  6. reszelt citromhéj
Mázhoz
  1. 15 dkg porcukor
  2. citromlé
Elkészítési javaslat
  1. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, a cukorral és az olajjal. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a maradék tejet. Addig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától. Duplájára kelesztjük, és lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Olvasztott margarinnal meglocsoljuk, megszórjuk a dióval, a kétféle cukorral, a mazsolával és a reszelt citromhéjjal.
  2. Feltekerjük, és koszorút formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, a koszorú tetejét 6-7 helyen olyan mélyen bevágjuk, hogy a töltelék látszódjon. A sima részeket tojássárgájával megkenjük. Előmelegített sütőben, közepes lángnál kb. 20 percet sütjük.
  3. A mázhoz a porcukrot citromlével sűrű, folyós masszává keverjük, és a meleg kalács be nem vágott részeire kenjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/