Rumos félhold
Egyszerűségénél fogva bárki elkészítheti a finom piskótát, mert szinte elronthatatlan.
Rumos félhold
Fincsi.hu
2015-11-05 12:27:52
Nyomtatás
A tésztához
- 50 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 40 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 6 tojás
- 2,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
A mázhoz
- 25 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál feketekávé
- ½ dl rum
Elkészítési javaslat
- A puha margarint a kétféle cukorral krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját is.
- A tejet is hozzákeverjük, majd a masszához dolgozzuk a sütőporos lisztet és a keményre felvert fehérjéket.
- A tésztát 2 részre osztjuk, az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport.
- Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe öntjük a tésztákat úgy, hogy a barna legyen alul, a tetejére simítjuk a világos masszát. Előmelegített sütőben, közepes tűznél megsütjük.
- A mázhoz valókat jól kikeverjük, hogy sima legyen. Amikor a tészta megsült, 2-3 perc várakozás után a mázat a tetejére öntjük, elsimítjuk, és ha teljesen kihűlt, akkor pogácsaszaggatóval félholdformára kiszaggatjuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/