Rumos félhold

Egyszerűségénél fogva bárki elkészítheti a finom piskótát, mert szinte elronthatatlan.
Rumos félhold

Rumos félhold
Nyomtatás
A tésztához
  1. 50 dkg liszt
  2. 2 evőkanál kakaópor
  3. 40 dkg cukor
  4. 25 dkg margarin
  5. 6 tojás
  6. 2,5 dl tej
  7. 1 csomag vaníliás cukor
  8. 1 csomag sütőpor
A mázhoz
  1. 25 dkg porcukor
  2. 3 evőkanál kakaópor
  3. 2 evőkanál feketekávé
  4. ½ dl rum
Elkészítési javaslat
  1. A puha margarint a kétféle cukorral krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját is.
  2. A tejet is hozzákeverjük, majd a masszához dolgozzuk a sütőporos lisztet és a keményre felvert fehérjéket.
  3. A tésztát 2 részre osztjuk, az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport.
  4. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe öntjük a tésztákat úgy, hogy a barna legyen alul, a tetejére simítjuk a világos masszát. Előmelegített sütőben, közepes tűznél megsütjük.
  5. A mázhoz valókat jól kikeverjük, hogy sima legyen. Amikor a tészta megsült, 2-3 perc várakozás után a mázat a tetejére öntjük, elsimítjuk, és ha teljesen kihűlt, akkor pogácsaszaggatóval félholdformára kiszaggatjuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/