Csokoládés virágok

Csokoládés virágok
Nyomtatás
Tésztához
  1. 30 dkg finomliszt
  2. 15 dkg darált mandula
  3. 15 dkg porcukor
  4. 15 dkg margarin
  5. 2 csomag vaníliás cukor
  6. 1 tojássárgája
  7. 2 evőkanál tejföl
  8. 1 citrom reszelt héja
  9. csipetnyi só
Továbbá
  1. 10 dkg tortabevonó étcsoki
  2. 15 dkg savanykás ízű lekvár
Díszíteni
  1. félbevágott mandula, feldarabolt pisztácia
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet egy nagy keverőtálba szitálom, majd hozzáadom a porcukrot, a mandulát, a vaníliás cukrot, a margarint, a citromhéjat és a sót. A tejfölt kikeverem a tojássárgájával, és azt is a lisztes keverékhez adom.
  2. Alaposan összedolgozom a hozzávalókat, jól átgyúrom a tésztát, majd cipót formálok belőle, és fóliába csomagolva két órán át hűtőben pihentetem.
  3. A tésztát belisztezett gyúródeszkán jó vékonyra nyújtom (kb.4-5 mm), majd lisztbe mártott kiszúróformákkal (virág, korong) kiszaggatom a formákat. Mindenből páros számút szúrok ki. Sütőpapírral bélelt sütőlapra rakosgatom őlet, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütöm. Akkor jó, ha szép világosbarnára sülnek.
  4. Amíg a sütik hűlnek, elkészítem a mázat. A csokit feldarabolom, vízfürdő felett megolvasztom, simára keverem az olajjal. A sütik felét megkenem a lekvárral, másik felét megmártom a csokimázban, majd rácsra rakosgatom őket, és megszórom pisztáciával/mandulával. Miután megdermedt a csokimáz, a lekvárral megkent párjukra illesztem őket.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/