Csokoládés virágok
2017.02.8 | 4:06
Beküldve:Aprósütemény, Összes
Csokoládés virágok
Fincsi.hu
2017-02-08 17:19:40
Nyomtatás
Tésztához
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg darált mandula
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
- 2 evőkanál tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- csipetnyi só
Továbbá
- 10 dkg tortabevonó étcsoki
- 15 dkg savanykás ízű lekvár
Díszíteni
- félbevágott mandula, feldarabolt pisztácia
Elkészítési javaslat
- A lisztet egy nagy keverőtálba szitálom, majd hozzáadom a porcukrot, a mandulát, a vaníliás cukrot, a margarint, a citromhéjat és a sót. A tejfölt kikeverem a tojássárgájával, és azt is a lisztes keverékhez adom.
- Alaposan összedolgozom a hozzávalókat, jól átgyúrom a tésztát, majd cipót formálok belőle, és fóliába csomagolva két órán át hűtőben pihentetem.
- A tésztát belisztezett gyúródeszkán jó vékonyra nyújtom (kb.4-5 mm), majd lisztbe mártott kiszúróformákkal (virág, korong) kiszaggatom a formákat. Mindenből páros számút szúrok ki. Sütőpapírral bélelt sütőlapra rakosgatom őlet, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütöm. Akkor jó, ha szép világosbarnára sülnek.
- Amíg a sütik hűlnek, elkészítem a mázat. A csokit feldarabolom, vízfürdő felett megolvasztom, simára keverem az olajjal. A sütik felét megkenem a lekvárral, másik felét megmártom a csokimázban, majd rácsra rakosgatom őket, és megszórom pisztáciával/mandulával. Miután megdermedt a csokimáz, a lekvárral megkent párjukra illesztem őket.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/