Egyszerű gyümölcstorta
Egyszerű gyümölcstorta
Fincsi.hu
2017-02-08 21:34:08
Nyomtatás
Omlós tésztához
- 130 g finomliszt
- 35 g kristálycukor
- 113 g hideg vaj (feldarabolva)
- csipetnyi só
Töltelékhez
- 120 ml mascarpone
- 120 ml tejszínhab (kb. 35-40% zsírtartalmú)
- 2 ek. porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
Tetejére
- fél üveg meggybefőtt
Elkészítési javaslat
- A lisztet, a cukrot és a sót összekeverem egy nagy keverőtálban. Hozzáadom a vajat is, és gyors mozdulatokkal összedolgozom. Kb. 15 percre a mélyhűtőbe teszem.
- A tésztát kinyújtom, és egy kivajazott gyümölcstorta formába egyengetem. Villával megszurkálom, majd 200 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt megsütöm.
- A krémhez a mascarponét a tejszínt és a kétféle cukrot habverővel összekeverem (ha túl sűrű a massza állaga, akkor egy kevés tejszín hozzáadásával lazíthatjuk), és egyenletesen eloszlatom a kihűlt tésztán.
- A meggyet lecsepegtetem, majd a banánnal együtt a krém tetejére rakosgatom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/