Egyszerű gyümölcstorta

Egyszerű gyümölcstorta

Egyszerű gyümölcstorta
Nyomtatás
Omlós tésztához
  1. 130 g finomliszt
  2. 35 g kristálycukor
  3. 113 g hideg vaj (feldarabolva)
  4. csipetnyi só
Töltelékhez
  1. 120 ml mascarpone
  2. 120 ml tejszínhab (kb. 35-40% zsírtartalmú)
  3. 2 ek. porcukor
  4. 1 cs. vaníliás cukor
Tetejére
  1. fél üveg meggybefőtt
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet, a cukrot és a sót összekeverem egy nagy keverőtálban. Hozzáadom a vajat is, és gyors mozdulatokkal összedolgozom. Kb. 15 percre a mélyhűtőbe teszem.
  2. A tésztát kinyújtom, és egy kivajazott gyümölcstorta formába egyengetem. Villával megszurkálom, majd 200 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt megsütöm.
  3. A krémhez a mascarponét a tejszínt és a kétféle cukrot habverővel összekeverem (ha túl sűrű a massza állaga, akkor egy kevés tejszín hozzáadásával lazíthatjuk), és egyenletesen eloszlatom a kihűlt tésztán.
  4. A meggyet lecsepegtetem, majd a banánnal együtt a krém tetejére rakosgatom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/