Fahéjas almatorta

Fahéjas almatorta

Fahéjas almatorta
Nyomtatás
Tésztához
  1. 250 g finomliszt
  2. 2 teáskanál sütőpor
  3. 1 teáskanál őrölt fahéj
  4. 130 g finom kristálycukor
  5. 50 g vaj (olvasztva)
  6. 2 egész tojás felverve
  7. 200 ml tej
Borításhoz
  1. 2 egész alma
  2. 1 evőkanál vaj (olvasztva)
  3. dekorcukor ízlés szerint
Elkészítési javaslat
  1. Kikenünk és sütőpapírral kibélelünk egy 20 cm-es tortaformát. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gáznál 6-osra).
  2. A lisztet a fahéjjal és a sütőporral egy nagy tálba szitáljuk. Belekeverjük a kristálycukrot is.
  3. Egy másik tálban habverővel felverjük az olvasztott vajat, a tojásokat és a tejet, majd a száraz hozzávalókhoz adjuk.
  4. A tortamasszát a formába öntjük, elegyengetjük a felületét, majd körben a keverék széle mentén egy sekély, gyűrű alakú bemélydést csinálunk.
  5. Elkészítjük a borítást. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk majd vékonyan felszeleteljük. A szeleteket körberendezzük a piskótamassza tetejére. Beecseteljük olvasztott vajjal, a borítást megszórjuk dekorcukorral és őrölt fahéjjal.
  6. Kb. 40-50 percig sütjük, illetve addig, míg a torta kellően megemelkedik, megpirul, és a közepébe szúrt tű tisztán húzható ki.
  7. Vegyük ki a formából, húzzuk le róla a sütőpapírt, és szeletelés előtt hagyjuk kihűlni egy rácson.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/