Fahéjas almatorta
Fahéjas almatorta
Fincsi.hu
2017-02-08 21:17:08
Nyomtatás
Tésztához
- 250 g finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 130 g finom kristálycukor
- 50 g vaj (olvasztva)
- 2 egész tojás felverve
- 200 ml tej
Borításhoz
- 2 egész alma
- 1 evőkanál vaj (olvasztva)
- dekorcukor ízlés szerint
Elkészítési javaslat
- Kikenünk és sütőpapírral kibélelünk egy 20 cm-es tortaformát. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gáznál 6-osra).
- A lisztet a fahéjjal és a sütőporral egy nagy tálba szitáljuk. Belekeverjük a kristálycukrot is.
- Egy másik tálban habverővel felverjük az olvasztott vajat, a tojásokat és a tejet, majd a száraz hozzávalókhoz adjuk.
- A tortamasszát a formába öntjük, elegyengetjük a felületét, majd körben a keverék széle mentén egy sekély, gyűrű alakú bemélydést csinálunk.
- Elkészítjük a borítást. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk majd vékonyan felszeleteljük. A szeleteket körberendezzük a piskótamassza tetejére. Beecseteljük olvasztott vajjal, a borítást megszórjuk dekorcukorral és őrölt fahéjjal.
- Kb. 40-50 percig sütjük, illetve addig, míg a torta kellően megemelkedik, megpirul, és a közepébe szúrt tű tisztán húzható ki.
- Vegyük ki a formából, húzzuk le róla a sütőpapírt, és szeletelés előtt hagyjuk kihűlni egy rácson.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/