Florentin tallér
2017.02.8 | 2:20
Beküldve:Aprósütemény, Összes
A kandírozott gyümölcsök, a pirított mandula és a csokoládé csábító ízkombinációja. Ez a florentin, egy igazán remek ünnepi csemege, ami egy dekoratív csomagolással ráadásul karácsonyi ajándéknak is kiváló.
Florentin tallér
Fincsi.hu
2017-02-08 15:33:16
Nyomtatás
Hozzávalók
- Hozzávalók
- 100 g nádcukor
- fél csomag vaníliás cukor
- 100 g vaj
- 1,5 dl tejszín
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál liszt
- 150 g szeletelt pirított mandula
- 100 g kandírozott gyümölcskeverék
- (narancs, cseresznye, citrom)
Díszíteni a tallérok aljára
- 10 dkg jó minőségű tejcsokokoládé
- 2 teáskanál olaj
Elkészítési javaslat
- A sütőt előmelegítem 180 fokra, egy gáztepsit kibélelek sütőpapírral.
- A gyümölcsöket apró darabokra vagdosom. A vajat elkeverem a kétféle cukorral, tejszínnel és a mézzel, és rövid ideig alacsony hőfokon felmelegítem. A lisztet összekeverem a mandulával és hozzáadom a mézes masszához. Beledolgozom a kandírozott gyümölcsöket is, és egy rövid ideig tovább forralom, majd leveszem a tűzről.
- Kávéskanállal apró kupacokat halmozok a tepsibe egymástól pár cm távolságra, és egy kanál hátuljával óvatosan lelapogatom őket. Kb. 12 percig sütöm, de legalábbis addig, míg a tészta szép aranysárga lesz.
- Óvatosan (egy vajkenő kés segítségével) leveszem a korongokat a sütőpapírról, és egy rácsra helyezem hűlni fejjel lefelé.
- A csokimázhoz a csokoládét az olajjal együtt vízgőz fölött megolvasztom, és a teljesen kihűlt tallérok felfelé néző oldalát egy vajkenő kés (vagy szilikon ecset) segítségével megkenem a csokimázzal, majd a rácson hagyom, amíg megszilárdul a máz.
Megjegyzések
- Tipp: tejcsoki helyett, vagy éppen mellett fehércsokival is bevonhatjuk a sütiket, de akár el is hagyhatjuk a mázat, úgy is nagyon finom csemegét kapunk. Jól zárható fémdobozban hűtőben napokig eláll.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/