Hájas diós párnacsücske

Hájas diós párnacsücske
Nyomtatás
A hájas tészta hozzávalói
  1. 60 dkg liszt
  2. 5 evőkanál tejföl
  3. 1 tojássárgája
  4. 1 evőkanál ecet
  5. csipet só
A sütemény hozzávalói
  1. ½ kg háj
  2. porcukor
  3. vaníliás cukor
  4. darált dió
  5. ízlés szerint rum
Elkészítési javaslat
  1. A kidolgozott, kinyújtott tésztából kb. 6 cm-s négyszögeket vágok és a közepére diótölteléket (darált dió, vaníliás cukor, ízlés szerint porcukor és rum) halmozok, majd háromszögbe összehajtom.
  2. Előmelegített, forró sütőben kb. 25 percig sütöm.
Megjegyzések
  1. Tipp: A háj előkészítése
  2. A hájat fél órán át hideg vízben áztatom, majd jól áttörlöm, hártyáiról lekapargatom és húsdarálón kétszer átdarálom. 20 dkg liszttel összegyúrom és hideg helyre teszem. A többi hozzávalóból tésztát gyúrok, jól kidolgozom, és ¼ óráig pihentetem. Ezután deszkán kinyújtom és a lisztes hájat a közepére teszem. A tésztát minden oldalról a hájra hajtom, a nyújtófával megnyomkodom és téglalap alakúra kinyújtom. Ezután háromszorosan egymásra hajtom. Újra kinyújtom, most négyszer hajtom össze, jobbról középre, balról középre, és az egészet könyv alakba egymásra hajtom. 20 percig hideg helyen pihentetem, majd a kinyújtást és a hajtogatást még kétszer megismétlem, közben hideg helyen pihentetem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/