Huszárgombok
2017.02.8 | 3:06
Beküldve:Aprósütemény, Összes
Huszárgombok
Fincsi.hu
2017-02-08 16:02:12
Nyomtatás
Hozzávalók
- 130 g liszt
- 113 g vaj
- 50 g őrölt mogyoró
- 40 g apró darabokra aprított, pirított dió
- 40 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 nagy tojás (különválasztva)
- 40 g lekvár (málna vagy ribizli)
Elkészítési javaslat
- A sütőt előmelegítem 180 fokra, a tepsit kibélelem sütőpapírral. Egy kézi mixer segítségével a vajat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a tojássárgáját és a vaníliás cukrot, és összedolgozom.
- A lisztet és a sót egy másik tálba öntöm, majd hozzáadom a vajas keveréket, és alaposan összegyúrom a tésztát. Fóliába csomagolva minimum egy órára hűtőbe teszem.
- A tojásfehérjét felverem, az aprított diót egy lapos tányérba öntöm. A tésztából kb. 2,5 cm átmérőjű golyókat formálok, és egyenként belemártom a tojáshabba, majd meghempergetem a dióban, és végül a tepsibe rakosgatom őket egymástól legalább 2 cm távolságra. Lisztbe mártott fakanálnyéllel lyukakat nyomok mindegyik golyó közepébe, és megtöltöm lekvárral.
- Kb. 12-15 percig sütöm. Akkor jó, ha a dió is szépen megpirult a külsején. Ha kész, a sütőből kivéve hagyom kihűlni.
Megjegyzések
- Tipp: Ha a sütit nem azonnali fogyasztásra szánnánk, akkor célszerűbb, ha lekvár nélkül sütjük meg (így kb. egy hétig prímán eláll), és csak tálalás előtt töltjük meg a lyukakat.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/