Kártyalapok

Kártyalapok
Nyomtatás
Hozzávalók
A tésztához
  1. 30 dkg liszt
  2. 20 dkg vaj
  3. 10 porcukor
  4. 1 tojássárgája
  5. 1 mokkáskanál vaníliás cukor
  6. 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
Töltelékhez
  1. 1 kis üveg sárgabaracklekvár
Szóráshoz
  1. porcukor
Elkészítés
  1. A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalót gyors mozdulatokkal hozzágyúrjuk. A tésztát fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk és téglalap formával kiszaggatjuk.
  3. Minden második forma közepét gyűszűnyi nagyságú szív alakú kiszúróval kilyukasztjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, majd előmelegített sütőben, 180°C-on kb. 15 percig sütjük.
  4. Kihűlés után a ki nem lyukasztott formákat megkenjük lekvárral, a lyukas lapokat porcukorral megszórjuk és a lekváros lapra ráragasztjuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/