Kártyalapok
2017.02.8 | 1:49
Beküldve:Aprósütemény, Összes
Kártyalapok
Fincsi.hu
2017-02-08 14:57:44
Nyomtatás
Hozzávalók
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 porcukor
- 1 tojássárgája
- 1 mokkáskanál vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
Töltelékhez
- 1 kis üveg sárgabaracklekvár
Szóráshoz
- porcukor
Elkészítés
- A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalót gyors mozdulatokkal hozzágyúrjuk. A tésztát fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
- A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk és téglalap formával kiszaggatjuk.
- Minden második forma közepét gyűszűnyi nagyságú szív alakú kiszúróval kilyukasztjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, majd előmelegített sütőben, 180°C-on kb. 15 percig sütjük.
- Kihűlés után a ki nem lyukasztott formákat megkenjük lekvárral, a lyukas lapokat porcukorral megszórjuk és a lekváros lapra ráragasztjuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/