Kókuszos csokifánk
Kókuszos csokifánk
Fincsi.hu
2017-02-08 14:53:52
Nyomtatás
Tésztához
- 200 ml tej
- pici só
- pici cukor
- 200 g margarin
- 200 g liszt
- 6 tojás
Krémhez
- 100 g étcsoki
- 300 g tejszínhab
- 50 g porcukor
- 0,5 dl rum
Díszíteni
- 250 g fehércsoki
- 150 g kókuszreszelék
Elkészítési javaslat
- A tejet a margarinnal, a sóval és a cukorral felforralom. Amikor forr, egyszerre beleöntöm a lisztet, és addig kevergetem, amíg az edény falától el nem válik.
- A tűzről levéve egyenként hozzáadom a tojásokat, jól eldolgozom, amíg sűrű masszát kapok. Sütőpapírral bélelt, nedves sütőlapra dió nagyságú gömböket formálok.
- Előmelegített forró sütőben, 200-220°C-on sütöm kb. 20-25 percig.
- A krémhez a cukrot a habtejszínnel felverem, majd az olvasztott étcsokival és a rummal ízesítem. A fánkokat félbevágom és a krémmel megtöltöm.
- A fehércsokit gőz fölött felolvasztom, a fánkokat egyenként belemártom, majd kókuszreszelékben meghempergetem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/