Kókuszos csokifánk

Kókuszos csokifánk
Nyomtatás
Tésztához
  1. 200 ml tej
  2. pici só
  3. pici cukor
  4. 200 g margarin
  5. 200 g liszt
  6. 6 tojás
Krémhez
  1. 100 g étcsoki
  2. 300 g tejszínhab
  3. 50 g porcukor
  4. 0,5 dl rum
Díszíteni
  1. 250 g fehércsoki
  2. 150 g kókuszreszelék
Elkészítési javaslat
  1. A tejet a margarinnal, a sóval és a cukorral felforralom. Amikor forr, egyszerre beleöntöm a lisztet, és addig kevergetem, amíg az edény falától el nem válik.
  2. A tűzről levéve egyenként hozzáadom a tojásokat, jól eldolgozom, amíg sűrű masszát kapok. Sütőpapírral bélelt, nedves sütőlapra dió nagyságú gömböket formálok.
  3. Előmelegített forró sütőben, 200-220°C-on sütöm kb. 20-25 percig.
  4. A krémhez a cukrot a habtejszínnel felverem, majd az olvasztott étcsokival és a rummal ízesítem. A fánkokat félbevágom és a krémmel megtöltöm.
  5. A fehércsokit gőz fölött felolvasztom, a fánkokat egyenként belemártom, majd kókuszreszelékben meghempergetem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook