Málnás–fehércsokis szívek

Málnás–fehércsokis szívek
Nyomtatás
Hozzávalók
A tésztához
  1. 22,5 dkg vaj
  2. 6 dkg porcukor
  3. 1 vaníliás cukor
  4. 1 csipet só
  5. 26 dkg liszt
Töltelék
  1. 3-4 kanál málnalekvár (vagy más savanykás lekvár)
  2. reszelt fehércsoki
Szórni
  1. porcukor
Elkészítési javaslat
  1. A vajat kézi mixerrel kb. 1 perc alatt kikeverem, a kétféle cukrot hozzáadva további 2 percig keverem. A sót a liszthez adom, és a cukros vajjal összegyúrom. Fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe teszem.
  2. A tésztát kb. 1 cm vastagra nyújtom, és szív formával kiszaggatom. A szívecskék felének a közepéből kisebb szívformákat szaggatok ki. A sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom és legalább egy óra hosszára hűvös helyre teszem.
  3. Előmelegített sütőben közepes lángnál kb. 10 percig sütöm. A lyukas lapokra porcukrot szórok, a többi szívecskét megkenem lekvárral, majd megszórom fehércsoki reszelékkel és összeragasztom a kivágott felső lapokkal.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/