Mandulás szív étcsokoládés töltelékkel
2017.02.8 | 2:30
Beküldve:Aprósütemény, Összes
A finom, omlós, mandulás tésztarétegek között enyhén kávés aromájú csokikrém van, és ehhez nem is kell több mondanivaló, mert magáért beszél. Szerintem a karácsonyi aprósütemények közül az egyik legfinomabb süti.
Mandulás szív étcsokoládés töltelékkel
Fincsi.hu
2017-02-08 15:42:30
Nyomtatás
Hozzávalók
Tésztához
- 160 g finomliszt
- 130 g margarin/vaj
- 80 g cukor
- 70 g darált mandula
- csipetnyi só
Krémhez
- 50 g vaj
- 100 g jó minőségű étcsokoládé
- 1-1 teáskanál kakaó és neszkávé
- 1 evőkanál rum (aroma is jó)
Tetejére
- 1 tojásfehérje
- 100 g durvára tört pirított dió
Elkészítési javaslat
- A tészta hozzávalóit hideg víz hozzáadásával rugalmas masszává gyúrom. Cipót formálok belőle, fóliába csomagolom, és néhány órára hűtőbe teszem. Az sem baj, ha egész éjszakára a hűtőben áll.
- Belisztezett gyúródeszkán kb. 2 mm vastagságúra nyújtom, és szív alakú kiszúróval kiszaggatom a tésztát. Egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatom, és minden másodikat megkenek tojásfehérjével, és megszórom dióval.
- Előmelegített sütőben, közepes lángon 8-10 percig sütöm. A tésztaszívek alját egy késsel még langyosan meglazítom, tálra szedem, és hagyom kihűlni.
- Közben a krémhez a csokit vízfürő felett felolvasztom. A neszkávét egy evőkanál forró vízben feloldom, és összekeverem az olvasztott csokival és a kakaóval, majd rummal (aromával) ízesítem.
- Ha kihűlt, elkeverem benne a vajat is, végül két-két szívet (egy üreset és egy diós tetejűt) összeragasztok a krémmel.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/