Mandulás szív étcsokoládés töltelékkel

A finom, omlós, mandulás tésztarétegek között enyhén kávés aromájú csokikrém van, és ehhez nem is kell több mondanivaló, mert magáért beszél. Szerintem a karácsonyi aprósütemények közül az egyik legfinomabb süti.

Mandulás szív étcsokoládés töltelékkel
Nyomtatás
Hozzávalók
Tésztához
  1. 160 g finomliszt
  2. 130 g margarin/vaj
  3. 80 g cukor
  4. 70 g darált mandula
  5. csipetnyi só
Krémhez
  1. 50 g vaj
  2. 100 g jó minőségű étcsokoládé
  3. 1-1 teáskanál kakaó és neszkávé
  4. 1 evőkanál rum (aroma is jó)
Tetejére
  1. 1 tojásfehérje
  2. 100 g durvára tört pirított dió
Elkészítési javaslat
  1. A tészta hozzávalóit hideg víz hozzáadásával rugalmas masszává gyúrom. Cipót formálok belőle, fóliába csomagolom, és néhány órára hűtőbe teszem. Az sem baj, ha egész éjszakára a hűtőben áll.
  2. Belisztezett gyúródeszkán kb. 2 mm vastagságúra nyújtom, és szív alakú kiszúróval kiszaggatom a tésztát. Egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatom, és minden másodikat megkenek tojásfehérjével, és megszórom dióval.
  3. Előmelegített sütőben, közepes lángon 8-10 percig sütöm. A tésztaszívek alját egy késsel még langyosan meglazítom, tálra szedem, és hagyom kihűlni.
  4. Közben a krémhez a csokit vízfürő felett felolvasztom. A neszkávét egy evőkanál forró vízben feloldom, és összekeverem az olvasztott csokival és a kakaóval, majd rummal (aromával) ízesítem.
  5. Ha kihűlt, elkeverem benne a vajat is, végül két-két szívet (egy üreset és egy diós tetejűt) összeragasztok a krémmel.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/