Mascarponés brownie
Mascarponés brownie
Fincsi.hu
2017-02-08 14:37:36
Nyomtatás
Hozzávalók
- Tésztához:2/3 csésze liszt
- 1/2 csésze sötét, keserű kakaópor
- 1 nagy tojás
- 2 tojásfehérje
- 1 1/4 csésze barna cukor
- 1/4 csésze étolaj
- 1/2 dl erős kávé
- 1 csomag vaníliás cukor
Sajtkrémhez
- 12,5 dkg mascarponet
- 1/4 csésze cukor
- 1 nagy tojás
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál natúr joghurt
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítési javaslat
- A tésztához a tojást, a tojásfehérjéket és a cukrokat krémesre keverjük, majd beledolgozzuk az olajat és a kávét.
- A lisztet elvegyítjük a kakaóporral, és a szódabikarbónával, majd az egészet a keverékhez adjuk.
- A mascarponét simára keverjük, majd a sajtkrém többi hozzávalóival jól eldolgozzuk.
- Egy kb. 20x 20 cm-s formát kivajazunk, és a fele tésztát belekanalazzuk. Erre a sajtos réteg kerül, majd a tészta másik fele.
- A brownie tetejét villával vagy késsel felkeverjük. Előmelegített sütőben, 180°C-on, kb. 25 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd kockára vágva tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/