Mazsolás-csokis fánk
Mazsolás-csokis fánk
Fincsi.hu
2017-02-08 16:04:38
Nyomtatás
A tésztához
- 15 dkg liszt
- 3 tojás
- 5 dkg mazsola
- ½ dl rum
- 5 dkg étcsoki
- 8 dkg margarin
- 1 csipet só
A sütéshez
- olaj (kb. 1 l)
Szóráshoz
- vaníliás porcukor
Elkészítési javaslat
- A mazsolát alaposan megmossuk és rumba áztatjuk. A csokit lereszeljük.
- 2. A vizet a margarinnal és a sóval felforraljuk, és a lisztet egyszerre beleszórjuk. Nagy lángon addig keverjük, amíg a massza el nem válik az edény falától (kb. 1 perc).
- 3. Kihűtjük, és robotgéppel egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a rummal együtt a mazsolát és a csokit is hozzáadjuk.
- 4. Közepesen forró olajba diónyi darabokat szaggatunk, és mérsékelt tűzön 10-12 darabonként kisütjük a fánkocskákat. Ne aggódjunk a méretük miatt, sütés közben megnőnek.
- 5. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük, és még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk őket.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/