Mazsolás-csokis fánk

Mazsolás-csokis fánk

Mazsolás-csokis fánk
Nyomtatás
A tésztához
  1. 15 dkg liszt
  2. 3 tojás
  3. 5 dkg mazsola
  4. ½ dl rum
  5. 5 dkg étcsoki
  6. 8 dkg margarin
  7. 1 csipet só
A sütéshez
  1. olaj (kb. 1 l)
Szóráshoz
  1. vaníliás porcukor
Elkészítési javaslat
  1. A mazsolát alaposan megmossuk és rumba áztatjuk. A csokit lereszeljük.
  2. 2. A vizet a margarinnal és a sóval felforraljuk, és a lisztet egyszerre beleszórjuk. Nagy lángon addig keverjük, amíg a massza el nem válik az edény falától (kb. 1 perc).
  3. 3. Kihűtjük, és robotgéppel egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a rummal együtt a mazsolát és a csokit is hozzáadjuk.
  4. 4. Közepesen forró olajba diónyi darabokat szaggatunk, és mérsékelt tűzön 10-12 darabonként kisütjük a fánkocskákat. Ne aggódjunk a méretük miatt, sütés közben megnőnek.
  5. 5. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük, és még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk őket.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/