Ördögpirula

Ínyenc csemege az égetett tésztából készült ördögpirula, másnéven forrázott fánk, ami egyszerűen és gyorsan elkészíthető.
ördögpirula

Ördögpirula
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. - 50 dkg liszt
  2. - 5 dl tej
  3. - 5 dkg vaj
  4. - 1 tk. cukor
  5. - 6 egész tojás
  6. - 1 tk sütőpor
Hempergetni
  1. - cukros kakópor
  2. - fahéjas porcukor
Elkészítési javaslat
  1. A tejet a cukorral, a vajjal, és egy csipet sóval felforralom. Amikor felforrt, leveszem a tűzről, és robotgéppel gyorsan belekeverem a lisztet, addig kevergetve, míg elválik az edény falától, majd hagyom kihűlni. A tojásokat egyenként a langyos tésztába dolgozom, végül belekeverem a sütőport.
  2. Bő forró olajba kanalanként beleszaggatom a tésztát, és aranybarnára sütöm. Papírtörlőre szedve a gombócokat lecsepegtetem, majd még melegen beleforgatom a cukros kakaóba, illetve fahéjba.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/