Ördögpirula
Ínyenc csemege az égetett tésztából készült ördögpirula, másnéven forrázott fánk, ami egyszerűen és gyorsan elkészíthető.
Ördögpirula
Fincsi.hu
2017-02-08 10:08:06
Nyomtatás
Hozzávalók
- - 50 dkg liszt
- - 5 dl tej
- - 5 dkg vaj
- - 1 tk. cukor
- - 6 egész tojás
- - 1 tk sütőpor
Hempergetni
- - cukros kakópor
- - fahéjas porcukor
Elkészítési javaslat
- A tejet a cukorral, a vajjal, és egy csipet sóval felforralom. Amikor felforrt, leveszem a tűzről, és robotgéppel gyorsan belekeverem a lisztet, addig kevergetve, míg elválik az edény falától, majd hagyom kihűlni. A tojásokat egyenként a langyos tésztába dolgozom, végül belekeverem a sütőport.
- Bő forró olajba kanalanként beleszaggatom a tésztát, és aranybarnára sütöm. Papírtörlőre szedve a gombócokat lecsepegtetem, majd még melegen beleforgatom a cukros kakaóba, illetve fahéjba.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/