Túrófánk
Túrófánk
Fincsi.hu
2017-02-08 15:20:02
Nyomtatás
Tésztához
- - 5 dkg rétesliszt
- - 5 dkg zsemlemorzsa
- - 50 dkg tehéntúró
- - 3 tojás
- - 1 teáskanál reszelt citromhéj
- - csipetnyi só
Sütéshez
- - bőséges olaj
Tálaláshoz
- - fahéjas porcukor
Elkészítési javaslat
- Az áttört tehéntúrót összegyúrjuk a tojások sárgájával, a liszttel, a morzsával meg egy csipetnyi sóval, és fél óráig állni hagyjuk.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan, nehogy összetörjön, a túrós masszához keverjük.
- Nedves kézzel kroketteket formázunk belőle, és morzsába forgatva, bő, forró olajban kisütjük.
- Először élénk tűzön sütjük, majd megfordítjuk a kroketteket, és a tüzet mérsékeljük, hogy a közepe is átsüljön.
- Szűrőlapáttal kiszedjük, papírszalvétán lecsöpögtetjük, majd fahéjas porcukorral meghintve, vagy lekvárral tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/