Túrófánk

Túrófánk

Túrófánk
Nyomtatás
Tésztához
  1. - 5 dkg rétesliszt
  2. - 5 dkg zsemlemorzsa
  3. - 50 dkg tehéntúró
  4. - 3 tojás
  5. - 1 teáskanál reszelt citromhéj
  6. - csipetnyi só
Sütéshez
  1. - bőséges olaj
Tálaláshoz
  1. - fahéjas porcukor
Elkészítési javaslat
  1. Az áttört tehéntúrót összegyúrjuk a tojások sárgájával, a liszttel, a morzsával meg egy csipetnyi sóval, és fél óráig állni hagyjuk.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan, nehogy összetörjön, a túrós masszához keverjük.
  3. Nedves kézzel kroketteket formázunk belőle, és morzsába forgatva, bő, forró olajban kisütjük.
  4. Először élénk tűzön sütjük, majd megfordítjuk a kroketteket, és a tüzet mérsékeljük, hogy a közepe is átsüljön.
  5. Szűrőlapáttal kiszedjük, papírszalvétán lecsöpögtetjük, majd fahéjas porcukorral meghintve, vagy lekvárral tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/