Csokoládés mézes puszedli

Csokoládés mézespuszedli

Csokoládés mézespuszedli
A mézes sütemények elengedhetetlen tartozékai a karácsonyi ünnepi készülődésnek. A finom, fűszeres illatú, csokoládéval bevont puszedli remek ajándék is lehet, no meg persze fincsi nasi a szürke hétköznapokon.
Nyomtatás
Tésztához
  1. - 12 dkg puha vaj
  2. - 20 dkg méz
  3. - 1 tojás
  4. - 40 dkg liszt
  5. - 1 púpozott tk. szódabikarbóna
  6. - 2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
Mázhoz, díszítéshez
  1. - 12 dkg étcsokoládé
  2. - 12 dkg tejcsokoládé
  3. - 12 dkg fehér csokoládé
  4. - csokidara, gyöngycukor
Elkészítési javaslat
  1. A vajat és a folyékony mézet habosra keverem. Villával felverem a tojást, majd azt is a keverékhez öntöm.
  2. A lisztet elvegyítem a szódabikarbónával és a fűszerkeverékkel, és a mézes masszához adom. Addig kevergetem a hozzávalókat, amíg kemény tésztát nem kapok.
  3. Enyhén lisztezett deszkán a tésztát simára gyúrom, majd fóliába csomagolom, és fél órára hűtőbe teszem.
  4. A tésztát elfelezem, és egyenként kb. 8 mm vastagra nyújtom. 4-5 cm-s formával szíveket vágok belőle, amiket sütőpapírral bélelt sütőlapra rakosgatok.
  5. A leeső tésztadarabokat újra összegyúrom, kinyújtom, és 20 egyforma darabra vágom A darabokból golyókat formázok, ezeket is tepsibe teszem, és kicsit lelapítom. Fél órára a sütőlapokat a hűtőben pihentetem.
  6. Előmelegített sütőben, 180°C-on 8-10 percig sütöm a puszedliket. Rácson hagyom kihűlni.
  7. A csokikat darabokra töröm, és forró gőz felett külön-külön megolvasztom. Kevés csokit mindhárom féléből nejlonzacskóba kanalazok. A sütik egyharmadára kanállal étcsokit csurgatok, és egyenletesen elsimítom rajta. A fehércsokis zacskó alját tűvel kiszúrom, és a csokival bevont sütik egy részére mintát rajzolok. Az étcsokis szívek másik részére csokidarát szórok. A többi süteményt ugyanígy bevonom tej- és fehér csokoládéval, és eltérő színnel díszítem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/