Csokoládés sajttorta sütés nélkül

Ha gyorsan, sütés nélkül szeretnénk valami igazán ínycsiklandót, akkor a csokoládés sajttorta receptje remek választás. Elkészítése gyerekjáték, a végeredmény pedig isteni finom hűsítő édesség.

Csokoládés sajttorta sütés nélkül
Nyomtatás
Aljhoz
  1. - 15 dkg csokoládés keksz
  2. - 10 dkg vaj
Töltelékhez
  1. - 20 dkg natúr krémsajt (pl. kunsági krémsajt)
  2. - 25 dkg mascarpone
  3. - 7 dkg porcukor
  4. - 1 dl tejszín
  5. - 1 narancs reszelt héja
  6. Díszíteni
  7. - 5 dkg étcsoki
Elkészítési javaslat
  1. Törjük össze a kekszet egy nagy tálban. Olvasszuk fel a vajat és öntsük a kekszmorzsalékhoz, majd dolgozzuk össze őket. A masszát egyengessük el egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába, és tegyük a hűtőbe, hogy összeálljon.
  2. Keverjük össze a sajtokat, a tejszínt verjük fel habnak, majd keverjük a sajtokhoz és adjuk hozzá a porcukrot valamint a reszelt narancshéjat.
  3. Egyenletesen oszlassuk el a krémet a tortaformában, majd tegyük 12 órára a hűtőbe.
  4. Mielőtt szétkapcsoljuk, éles késsel válasszuk el a formától a tortát.
  5. Reszelt csokoládéval díszítsük.
Megjegyzések
  1. Tipp: A narancshéjat bátran helyettesítsük citromhéjjal, az ízhatás így is mennyei lesz!
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/