Csokoládés tallérok

Csokoládés tallérok
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. - 150 g jó minőségű étcsokoládé
  2. - 120 g liszt
  3. - 80 g puha vaj
  4. - 120 g cukor
  5. - 1 egész tojás
  6. - 2 ek. holland kakaópor
  7. - 1 tk. sütőpor
  8. - 1 tk. őrölt fahéj
  9. - csipetnyi só
  10. - 2 evőkanál tej
  11. Forgatáshoz
  12. - kb. 5 dkg porcukor
Elkészítési javaslat
  1. Az étcsokit vízgőz felett felolvasztom, majd félreteszem hűlni. A szobahőmérsékletű vajat a cukorral és a tojással habosra keverem.
  2. A lisztet elkeverem a sütőporral, a sóval, a fahéjjal és a kakaóporral. A kihűlt csokit a vajas masszához keverem, majd a lisztes keveréket és a tejet is, és alaposan összedolgozom. A tésztát rákanalazom egy kiterített folpackra, becsomagolom, és legalább másfél, két órára hűtőbe teszem. ( Ne ijedjünk meg, a tészta eleinte nagyon lágy, szinte folyékony, de a hűtőből kivéve jól formázható, darabolható lesz.)
  3. A megszilárdult tésztából diónyi darabokat tépkedek, gombócokat formázok belőlük (minél gyorsabb mozdulattal, annál jobb), és alaposan meghempergetem a porcukorban.
  4. A golyókat egymástól kb.2-3 cm távolságra sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütöm őket. A golyókat nem kell lelapítani, sütés közben szépen lelapulnak maguktól.
Megjegyzések
  1. Tipp: Tényleg figyeljünk a sütési időre, mert ha túlsütjük, elveszíti lágy, puha állagát. Amikor a sütőből kivesszük, a külseje kicsit keményebb, de belül lágy marad.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/