Csokoládés tallérok
2017.02.9 | 2:11
Beküldve:Aprósütemény, Összes
Csokoládés tallérok
Fincsi.hu
2017-02-09 15:24:47
Nyomtatás
Hozzávalók
- - 150 g jó minőségű étcsokoládé
- - 120 g liszt
- - 80 g puha vaj
- - 120 g cukor
- - 1 egész tojás
- - 2 ek. holland kakaópor
- - 1 tk. sütőpor
- - 1 tk. őrölt fahéj
- - csipetnyi só
- - 2 evőkanál tej
- Forgatáshoz
- - kb. 5 dkg porcukor
Elkészítési javaslat
- Az étcsokit vízgőz felett felolvasztom, majd félreteszem hűlni. A szobahőmérsékletű vajat a cukorral és a tojással habosra keverem.
- A lisztet elkeverem a sütőporral, a sóval, a fahéjjal és a kakaóporral. A kihűlt csokit a vajas masszához keverem, majd a lisztes keveréket és a tejet is, és alaposan összedolgozom. A tésztát rákanalazom egy kiterített folpackra, becsomagolom, és legalább másfél, két órára hűtőbe teszem. ( Ne ijedjünk meg, a tészta eleinte nagyon lágy, szinte folyékony, de a hűtőből kivéve jól formázható, darabolható lesz.)
- A megszilárdult tésztából diónyi darabokat tépkedek, gombócokat formázok belőlük (minél gyorsabb mozdulattal, annál jobb), és alaposan meghempergetem a porcukorban.
- A golyókat egymástól kb.2-3 cm távolságra sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütöm őket. A golyókat nem kell lelapítani, sütés közben szépen lelapulnak maguktól.
Megjegyzések
- Tipp: Tényleg figyeljünk a sütési időre, mert ha túlsütjük, elveszíti lágy, puha állagát. Amikor a sütőből kivesszük, a külseje kicsit keményebb, de belül lágy marad.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/