Epres habcsók szívek

Epres habcsók szívek
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 2 tojásfehérje
  2. 1/8 teáskanál ecet (vagy borkősav)
  3. 1/4 csésze plusz 2 evőkanál porcukor
  4. fél csomag vaníliás cukor
  5. 1 doboz fagyasztott eperjoghurt
Tetejére
  1. fehércsoki forgács
Elkészítési javaslat
  1. A tojásfehérjéből az ecet (borkősav) hozzáadásával kemény habot verek. A porcukrot kanalanként szintén a habhoz adagolom, és addig verem, amíg kemény, fényes állagú lesz. Hozzáadom a vaníliáscukrot, és egy rövid ideig tovább verem a habot.
  2. A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy sütőtepsit kibélelek sütőpapírral. A tojáshabot nyomózsákba töltöm, és kis szíveket nyomok a sütőlemezre, azután leveszem a sütő hőmérsékletét 150 fokra, és 30 percen át sütöm a csókokat. A sütőben hagyom száradni másfél órán át, majd közvetlenül tálalás előtt joghurttal díszítem, és megszórom csokiforgáccsal.
Megjegyzések
  1. A fenti mennyiség kb. 5-6 habcsókszívre elegendő.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/