Epres habcsók szívek
2017.02.9 | 12:03
Beküldve:Aprósütemény, Összes
Epres habcsók szívek
Fincsi.hu
2017-02-09 12:39:38
Nyomtatás
Hozzávalók
- 2 tojásfehérje
- 1/8 teáskanál ecet (vagy borkősav)
- 1/4 csésze plusz 2 evőkanál porcukor
- fél csomag vaníliás cukor
- 1 doboz fagyasztott eperjoghurt
Tetejére
- fehércsoki forgács
Elkészítési javaslat
- A tojásfehérjéből az ecet (borkősav) hozzáadásával kemény habot verek. A porcukrot kanalanként szintén a habhoz adagolom, és addig verem, amíg kemény, fényes állagú lesz. Hozzáadom a vaníliáscukrot, és egy rövid ideig tovább verem a habot.
- A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy sütőtepsit kibélelek sütőpapírral. A tojáshabot nyomózsákba töltöm, és kis szíveket nyomok a sütőlemezre, azután leveszem a sütő hőmérsékletét 150 fokra, és 30 percen át sütöm a csókokat. A sütőben hagyom száradni másfél órán át, majd közvetlenül tálalás előtt joghurttal díszítem, és megszórom csokiforgáccsal.
Megjegyzések
- A fenti mennyiség kb. 5-6 habcsókszívre elegendő.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/