Fahéjas-pisztáciás virágok

Fahéjas-pisztáciás virágok

Fahéjas-pisztáciás virágok
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. A tésztához
  2. 300 g liszt
  3. 150 g cukor
  4. fél teáskanál őrölt fahéj
  5. 2 teáskanálnyi reszelt citromhéj
  6. fél teáskanál sütőpor
  7. 125 g vaj
  8. 1 tojás sárgája
  9. 2 evőkanál Crème fraîche
  10. Mázhoz
  11. 125 g porcukor
  12. 2 evőkanál citromlé
  13. Díszíteni
  14. 50 g darabos pisztácia
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet, cukrot, a citromhéjat, sütőport és a fahéjat összekeverjük egy nagy keverőtálban.
  2. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját és a Crème fraîchet, majd a lisztes keveréket is, és jó alaposan összedolgozzuk.
  3. A tésztából gombócot formázunk, fóliába csomagoljuk és kb. 2 óra hosszára hűtőben pihentetjük.
  4. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, majd virágalakú kiszúróformákkal (8 áttmérőjű) virágokat szaggatunk belőle.
  5. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, majd ráhelyezzük a virágokat és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 percig sütjük.
  6. A mázhoz keverjük össze a porcukrot a citromlével. Egy kis ecsettel kenjük le a mázzal a süteményeket, végül szórjuk meg a pisztáciadarabkákkal.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/