Fahéjas-pisztáciás virágok
2017.02.9 | 5:36
Beküldve:Aprósütemény, Karácsony, Összes, Ünnepek
Fahéjas-pisztáciás virágok
Fincsi.hu
2017-02-09 18:50:39
Nyomtatás
Hozzávalók
- A tésztához
- 300 g liszt
- 150 g cukor
- fél teáskanál őrölt fahéj
- 2 teáskanálnyi reszelt citromhéj
- fél teáskanál sütőpor
- 125 g vaj
- 1 tojás sárgája
- 2 evőkanál Crème fraîche
- Mázhoz
- 125 g porcukor
- 2 evőkanál citromlé
- Díszíteni
- 50 g darabos pisztácia
Elkészítési javaslat
- A lisztet, cukrot, a citromhéjat, sütőport és a fahéjat összekeverjük egy nagy keverőtálban.
- A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját és a Crème fraîchet, majd a lisztes keveréket is, és jó alaposan összedolgozzuk.
- A tésztából gombócot formázunk, fóliába csomagoljuk és kb. 2 óra hosszára hűtőben pihentetjük.
- Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, majd virágalakú kiszúróformákkal (8 áttmérőjű) virágokat szaggatunk belőle.
- Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, majd ráhelyezzük a virágokat és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 percig sütjük.
- A mázhoz keverjük össze a porcukrot a citromlével. Egy kis ecsettel kenjük le a mázzal a süteményeket, végül szórjuk meg a pisztáciadarabkákkal.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/