Havas háztető

Havas háztető

Havas háztető
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 3 db készen kapható mézes tortalap
  2. (vagy 6 tojásból sütött vékony piskótalap)
Töltelékhez
  1. 25 dkg darált háztartási keksz
  2. 4 evőkanál cukor
  3. 2 evőkanál rum
  4. 2 evőkanál kakaópor
  5. 5 dkg margarin
  6. 2,5 dl tej
Vaníliás krémhez
  1. 5 dl tej
  2. 4 evőkanál cukor
  3. 1 csomag vaníliás cukor
  4. 1 csomag főzni való vaníliás pudingpor
  5. 15 dkg margarin
Mázhoz
  1. 4 evőkanál víz
  2. 10 dkg vaj
  3. 2 evőkanál kakaópor
  4. 15 dkg cukor
Szórni
  1. 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítési javaslat
  1. Egy tésztalapot tálcára teszünk (ha piskótát használunk, előbb hosszában 3 felé vágjuk), majd a töltelék hozzávalóiból henger alakot gyúrunk, és a tészta közepére fektetjük.
  2. A krémhez valókból – a margarin kivételével – gyakran kevergetve, sűrű krémet főzünk. Amikor már csak langyos, belekeverjük a margarint is.
  3. A krémet a töltelék köré kenjük háromszög alakban, majd mindkét oldalról megtámasztjuk egy-egy tésztalappal, hogy háztető formát kapjunk. Hűtőbe tesszük dermedni.
  4. A máz hozzávalóit, kevergetve simára főzzük, majd hűlni hagyjuk. Mielőtt teljesen megszilárdulna, a tészta tetejét bevonjuk vele, és megszórjuk a kókuszreszelékkel. Ismét hűtjük, majd forró vízbe mártott késsel ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/