Havas háztető
Havas háztető
Fincsi.hu
2017-02-09 18:30:01
Nyomtatás
Hozzávalók
- 3 db készen kapható mézes tortalap
- (vagy 6 tojásból sütött vékony piskótalap)
Töltelékhez
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál rum
- 2 evőkanál kakaópor
- 5 dkg margarin
- 2,5 dl tej
Vaníliás krémhez
- 5 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag főzni való vaníliás pudingpor
- 15 dkg margarin
Mázhoz
- 4 evőkanál víz
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 15 dkg cukor
Szórni
- 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítési javaslat
- Egy tésztalapot tálcára teszünk (ha piskótát használunk, előbb hosszában 3 felé vágjuk), majd a töltelék hozzávalóiból henger alakot gyúrunk, és a tészta közepére fektetjük.
- A krémhez valókból – a margarin kivételével – gyakran kevergetve, sűrű krémet főzünk. Amikor már csak langyos, belekeverjük a margarint is.
- A krémet a töltelék köré kenjük háromszög alakban, majd mindkét oldalról megtámasztjuk egy-egy tésztalappal, hogy háztető formát kapjunk. Hűtőbe tesszük dermedni.
- A máz hozzávalóit, kevergetve simára főzzük, majd hűlni hagyjuk. Mielőtt teljesen megszilárdulna, a tészta tetejét bevonjuk vele, és megszórjuk a kókuszreszelékkel. Ismét hűtjük, majd forró vízbe mártott késsel ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/