Házi oreo keksz
2017.02.9 | 3:17
Beküldve:Aprósütemény, Összes
Házi oreo keksz
Fincsi.hu
2017-02-09 16:31:34
Nyomtatás
Hozzávalók
- Hozzávalók
- Mennyiség: kb. 25-30db
Kekszhez
- - 22 dkg finomliszt
- - 1 tk. szódabikarbóna
- - fél tk. sütőpor
- - 12 dkg keserű kakópor (holland!)
- - 12 dkg porcukor
- - 12 dkg vaj
- - 1 tojás
- - 1 tk vaníliakivonat
- - csipet só
Krémhez
- - 5 dkg puha vaj
- - 15 dkg porcukor
- - 2 ek. mascarpone
- - 1 tk. vaníliakivonat
Elkészítési javaslat
- A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverem, majd hozzáadom a mascarponét és a vaníliakivonatot is. Hűtőbe teszem, hogy jól összeálljon.
- A lisztet a szódabikarbónával és a sütőporral együtt beleszitálom egy nagy keverőtálba, és hozzákeverem a sót és a kakaóport. A vajat és a cukrot robotgéppel habosra keverem, majd hozzáadom a tojást is és addig keverem, míg szép sima nem lesz.
- A lisztes keveréket apránként, fokozatosan a tojásos masszához adagolom, és robotgéppel kidolgozom.
- Kakaóporral meghintett nyújtódeszkán kb. 3-4 mm vastagra nyújtom a tésztát, pogácsaszaggatóval (4 cm) kiszaggatom a kekszeket, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom őket. A körök felének a tetejét tetszés szerinti kiszúró formával díszítem.
- 160 fokra előmelegített sütőben kb. 7- 8 perc alatt készre sütöm. Ne süljön túl, mert nagyon kiszárad!
- Miután kihűltek, a korongok felére a krémből 1 tk. halmot helyezek, és a másik koronggal addig lapítom, amíg a krém eléri a korong peremét, a felesleget pedig egy késsel eltávolítom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/