Házi oreo keksz

házi oreo keksz

Házi oreo keksz
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. Hozzávalók
  2. Mennyiség: kb. 25-30db
Kekszhez
  1. - 22 dkg finomliszt
  2. - 1 tk. szódabikarbóna
  3. - fél tk. sütőpor
  4. - 12 dkg keserű kakópor (holland!)
  5. - 12 dkg porcukor
  6. - 12 dkg vaj
  7. - 1 tojás
  8. - 1 tk vaníliakivonat
  9. - csipet só
Krémhez
  1. - 5 dkg puha vaj
  2. - 15 dkg porcukor
  3. - 2 ek. mascarpone
  4. - 1 tk. vaníliakivonat
Elkészítési javaslat
  1. A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverem, majd hozzáadom a mascarponét és a vaníliakivonatot is. Hűtőbe teszem, hogy jól összeálljon.
  2. A lisztet a szódabikarbónával és a sütőporral együtt beleszitálom egy nagy keverőtálba, és hozzákeverem a sót és a kakaóport. A vajat és a cukrot robotgéppel habosra keverem, majd hozzáadom a tojást is és addig keverem, míg szép sima nem lesz.
  3. A lisztes keveréket apránként, fokozatosan a tojásos masszához adagolom, és robotgéppel kidolgozom.
  4. Kakaóporral meghintett nyújtódeszkán kb. 3-4 mm vastagra nyújtom a tésztát, pogácsaszaggatóval (4 cm) kiszaggatom a kekszeket, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom őket. A körök felének a tetejét tetszés szerinti kiszúró formával díszítem.
  5. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 7- 8 perc alatt készre sütöm. Ne süljön túl, mert nagyon kiszárad!
  6. Miután kihűltek, a korongok felére a krémből 1 tk. halmot helyezek, és a másik koronggal addig lapítom, amíg a krém eléri a korong peremét, a felesleget pedig egy késsel eltávolítom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/