Hideg eperleves fahéjjal fűszerezve
2017.02.9 | 8:35
Beküldve:Levesek és italok, Összes
Hideg eperleves fahéjjal fűszerezve
Fincsi.hu
2017-02-09 09:49:37
Nyomtatás
Hozzávalók
- 250 g eper
- 2 dl tejszín
- 4 dkg cukor
- 1 cs.vaníliás cukor
- 1,5 mk.őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 citrom leve
Elkészítési javaslat
- Az epret jó alaposan megmosom, lecsöpögtetem, majd feldarabolom és ráöntöm a citrom levét.
- A cukrot kis lángon karamellizálom, hozzáadom a vaníliás cukrot és a fűszereket. Amikor a cukor teljesen elolvadt az epret is hozzáadom, majd folyamatosan kevergetve addig főzöm, amíg az eperdarabok puhulni kezdenek. Ekkor leveszem a tűzről, és botmixerrel pürésítem, majd hozzáöntöm a tejszínt, és jól összekeverem.
- Teljesen kihűtöm, és tálalásig hűtőbe teszem. Hidegen, eperdarabokkal díszítve tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/