Hideg eperleves fahéjjal fűszerezve

Hideg eperleves fahéjjal fűszerezve

Hideg eperleves fahéjjal fűszerezve
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 250 g eper
  2. 2 dl tejszín
  3. 4 dkg cukor
  4. 1 cs.vaníliás cukor
  5. 1,5 mk.őrölt fahéj
  6. 1 mk őrölt szegfűszeg
  7. 1 citrom leve
Elkészítési javaslat
  1. Az epret jó alaposan megmosom, lecsöpögtetem, majd feldarabolom és ráöntöm a citrom levét.
  2. A cukrot kis lángon karamellizálom, hozzáadom a vaníliás cukrot és a fűszereket. Amikor a cukor teljesen elolvadt az epret is hozzáadom, majd folyamatosan kevergetve addig főzöm, amíg az eperdarabok puhulni kezdenek. Ekkor leveszem a tűzről, és botmixerrel pürésítem, majd hozzáöntöm a tejszínt, és jól összekeverem.
  3. Teljesen kihűtöm, és tálalásig hűtőbe teszem. Hidegen, eperdarabokkal díszítve tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/