Hókifli

hókifli

Hókifli
Nyomtatás
Tésztához
  1. 40 dkg rétesliszt
  2. 25 dkg margarin
  3. 2 dl tejföl
  4. pici só
A diós töltelékhez
  1. 20 dkg dió
  2. 10 dkg porcukor
  3. 1 csomag vaníliás cukor
  4. fél dl rum
Mákos töltelékhez
  1. 20 dkg őrölt mák
  2. 10 dkg porcukor
  3. 1 csomag vaníliás cukor
  4. fél dl tej
  5. fél citrom reszelt héja
A forgatáshoz
  1. 25 dkg porcukor
  2. 2 csomag vaníliás cukor
  3. fél citrom reszelt héja
Elkészítési javaslat
  1. A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, ezután a sóval és a tejföllel összegyúrjuk, majd három részre osztva, kb. 15 percig pihentetjük.
  2. Elkészítjük a tölteléket, a hozzávalókat összekeverjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a tésztát és nagy pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk belőle. Alsó részükre 1 mokkáskanálnyi tölteléket teszünk, feltekerjük, és kifli alakra formázzuk.
  3. Kikent, vagy sütőpapírral bélelt sütőlapon, előmelegített sütőben közepes lángon kb. 15 percig sütjük. A még meleg kifliket vaníliával összekevert porcukorban megforgatjuk.
  4. Jól záródó dobozban 1-2 hétig remekül eltartható a hókifli.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/