Hókifli
2017.02.9 | 5:05
Beküldve:Aprósütemény, Karácsony, Összes
Hókifli
Fincsi.hu
2017-02-09 18:19:18
Nyomtatás
Tésztához
- 40 dkg rétesliszt
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- pici só
A diós töltelékhez
- 20 dkg dió
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél dl rum
Mákos töltelékhez
- 20 dkg őrölt mák
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél dl tej
- fél citrom reszelt héja
A forgatáshoz
- 25 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja
Elkészítési javaslat
- A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, ezután a sóval és a tejföllel összegyúrjuk, majd három részre osztva, kb. 15 percig pihentetjük.
- Elkészítjük a tölteléket, a hozzávalókat összekeverjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a tésztát és nagy pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk belőle. Alsó részükre 1 mokkáskanálnyi tölteléket teszünk, feltekerjük, és kifli alakra formázzuk.
- Kikent, vagy sütőpapírral bélelt sütőlapon, előmelegített sütőben közepes lángon kb. 15 percig sütjük. A még meleg kifliket vaníliával összekevert porcukorban megforgatjuk.
- Jól záródó dobozban 1-2 hétig remekül eltartható a hókifli.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/