Kakaós pálmalevél leveles tésztából

kakaós pálmalevél levelestésztából

Kakaós pálmalevél
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. - 1 csomag mélyhűtött leveles tészta (500 g)
  2. - 10 dkg olvasztott vaj
  3. - 2-3 ek. keserű kakaópor
  4. - 3 ek. cukor
Elkészítési javaslat
  1. A tésztát kiolvasztom (mikróban is rá lehet picit segíteni), majd lisztezett deszkalapon nagyon vékony (2-3 mm vastagságú) téglalapra nyújtom.
  2. A vajat a cukorral és a kakaóporral csomómentesre keverem, egyenletesen eloszlatva megkenem vele a tésztalapot. A tésztát két hosszanti oldaláról közép felé haladva szorosan feltekerem úgy, hogy a két tekercs középen találkozzon össze. Az így kapott tekercset középen kissé összenyomom, fóliába csomagolom, és fél órára beteszem a fagyasztóba. (erre azért van szükség, mert így csodálatosan könnyű felszeletelni, nem beszélve arról, hogy a formáját is megtartja).
  3. A fagyasztóból kivéve éles késsel kb. fél centis darabokat vágok belőle, sütőpapírral fedett tepsibe rakosgatom őket, köztük hagyok egy ujjnyi helyet, hogy széleiknél ne süljenek össze. 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) 12-15 percig sütöm.
Megjegyzések
  1. A töltelékbe való hozzávalók mennyisége ízlés dolga, az arányok tetszés szerint variálhatók. A kakaót akár fahéj is helyettesíteheti, azzal is isteni finom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/