Kókuszos – fehércsokis keksz
2017.02.9 | 4:45
Beküldve:Aprósütemény, Összes
Kókuszos - fehércsokis keksz
Fincsi.hu
2017-02-09 17:56:41
Ízletes, nagyon kiadós és kellemesen kókuszos. A ropogós külsejű, belül puha keksz roppant könnyen elkészíthető, és fém dobozban több napig is eláll. Ráadásul a karácsonyi aprósütemény repertoárba is remekül beillik.
Nyomtatás
Hozzávalók
- kb. 25-30 bd keksz lesz belőle
- - 12 dkg kókuszzsír (vagy vaj)
- - 2 púpozott ek. szobahőmérsékletű sajtkrém (pl. Philadelphia, de jó a mascarpone is)
- - 12 dkg cukor
- - 1 cs. vaníliás cukor
- - 1 egész tojás + 1 sárgája
- - 1 tk. szódabikarbóna
- - kis csipet só
- - 8 dkg kókuszreszelék
- - 16 dkg liszt
- - 10 dkg apróra tört fehér csokoládé
Elkészítési javaslat
- A puha állagú kókuszzsírt és a sajtkrémet a kétféle cukorral habosra keverem, majd belekeverem a tojást és a plusz sárgáját is.
- Hozzákeverem a kókuszreszeléket, majd a lisztet, a sütőport és a sót is. A csokit apróra darabolom, és ezt is a masszába forgatom. Néhány darabot félreteszek, amivel a kekszek tetejét díszítem.
- Sütőpapírral bélelt gáztepsibe apró halmokat kanalazok (diónyi nagyságú) 2-3 cm helyet hagyva köztük, egy-két csokidarabot nyomok a közepükbe és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütöm. Amikor már a keksz széle, alja barnulni kezd, kiveszem a sütőből, és a tepsiben hagyom hűlni. Eközben nyeri el a kívül ropogós, belül puha állagát.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/