Kókuszos – fehércsokis keksz

Kókuszos - fehércsokis keksz
Ízletes, nagyon kiadós és kellemesen kókuszos. A ropogós külsejű, belül puha keksz roppant könnyen elkészíthető, és fém dobozban több napig is eláll. Ráadásul a karácsonyi aprósütemény repertoárba is remekül beillik.
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. kb. 25-30 bd keksz lesz belőle
  2. - 12 dkg kókuszzsír (vagy vaj)
  3. - 2 púpozott ek. szobahőmérsékletű sajtkrém (pl. Philadelphia, de jó a mascarpone is)
  4. - 12 dkg cukor
  5. - 1 cs. vaníliás cukor
  6. - 1 egész tojás + 1 sárgája
  7. - 1 tk. szódabikarbóna
  8. - kis csipet só
  9. - 8 dkg kókuszreszelék
  10. - 16 dkg liszt
  11. - 10 dkg apróra tört fehér csokoládé
Elkészítési javaslat
  1. A puha állagú kókuszzsírt és a sajtkrémet a kétféle cukorral habosra keverem, majd belekeverem a tojást és a plusz sárgáját is.
  2. Hozzákeverem a kókuszreszeléket, majd a lisztet, a sütőport és a sót is. A csokit apróra darabolom, és ezt is a masszába forgatom. Néhány darabot félreteszek, amivel a kekszek tetejét díszítem.
  3. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe apró halmokat kanalazok (diónyi nagyságú) 2-3 cm helyet hagyva köztük, egy-két csokidarabot nyomok a közepükbe és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütöm. Amikor már a keksz széle, alja barnulni kezd, kiveszem a sütőből, és a tepsiben hagyom hűlni. Eközben nyeri el a kívül ropogós, belül puha állagát.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/