Kókuszos madeleine

A mutatós francia süteménynek a kókuszos változatát próbáltam ki, de az egyszerű és gyorsan elkészíthető madeleine ezerféle ízvariációban ismert. Szerezz be egy szilikonos vagy teflon madeleine tepsit, és indulhat is a kísérletezés!

Kókuszos madeleine
Nyomtatás
24 db süteményhez
  1. - 10 dkg finomliszt
  2. - 10 dkg porcukor
  3. - 12 dkg olvasztott vaj
  4. - 5 dkg kókuszreszelék
  5. - 3 tojás
  6. - 1 tk sütőpor
  7. - csipetnyi só
Díszíteni
  1. - 2-3 ek. kókuszreszelék
  2. - 10 dkg tejcsoki
Elkészítési javaslat
  1. A tojásokat és a cukrot kézi vagy gépi habverővel habosra keverem. Kézi habverővel óvatosan beleszitálom a sütőporos lisztet és hozzáadom a kókuszreszeléket. Legvégül belecsurgatom az olvasztott vajat is, és alaposan elkeverem. Picit állni hagyom a tésztát.
  2. A madeleine sütő mélyedéseit enyhén kivajazom, majd félig megtöltöm a masszával, elegyengetem, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt szép világosbarnára sütöm.
  3. Ezután a sütiket néhány percig a sütőformában pihentetem, majd rácsra téve hagyom teljesen kihűlni. A csokoládét gőz felett megolvasztom, a kagylók csúcsát belemártogatom, megszórom a kókuszreszelékkel, majd hagyom megszilárdulni.
Megjegyzések
  1. Tipp: Légmentesen záródó dobozban 2-3 napig (ha marad) eltartható.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/