Málnahabos mascarpone babapiskótával

Málnahabos mascarpone babapiskótával
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 250 dkg mascarpone
  2. 5 db tojás
  3. 4 evőkanál cukor
  4. 1 csomag vaníliás cukor
  5. 30 dkg babapiskóta
  6. tej
  7. málna (tetszés szerinti mennyiségben)
Elkészítési javaslat
  1. A tojásokat kettéválasztom, a sárgájához hozzáadom a kétféle cukrot, majd alaposan kikeverem, és hozzáadom a mascarponét is. A fehérjéket kemény habbá verem egy kevéske porcukorral.
  2. A megmosott málnát leturmixolom, átpasszírozom, majd hozzákeverem a mascarponés masszához, és kézi habverővel alaposan összedolgozom . Legvégül óvatosan beleforgatom a tojáshabot is.
  3. A babapiskótákat egyenként tejbe áztatom (ügyelve, hogy ne ázzanak szét), és kis tálkák oldalát körberakosgatom a félbe tördelt piskótákkal. Közepüket megtöltöm a krémmel, és málnaszemekkel díszítve, alaposan lehűtve tálalom.
Megjegyzések
  1. Tipp: ha a kis tálkás megoldás macerásnak tűnik, akkor egy nagy jénai tálba rétegezzük felváltva a piskótát és a masszát.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/