Málnahabos mascarpone babapiskótával
2017.02.9 | 8:29
Beküldve:Összes, Sütés nélkül
Málnahabos mascarpone babapiskótával
Fincsi.hu
2017-02-09 21:43:23
Nyomtatás
Hozzávalók
- 250 dkg mascarpone
- 5 db tojás
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg babapiskóta
- tej
- málna (tetszés szerinti mennyiségben)
Elkészítési javaslat
- A tojásokat kettéválasztom, a sárgájához hozzáadom a kétféle cukrot, majd alaposan kikeverem, és hozzáadom a mascarponét is. A fehérjéket kemény habbá verem egy kevéske porcukorral.
- A megmosott málnát leturmixolom, átpasszírozom, majd hozzákeverem a mascarponés masszához, és kézi habverővel alaposan összedolgozom . Legvégül óvatosan beleforgatom a tojáshabot is.
- A babapiskótákat egyenként tejbe áztatom (ügyelve, hogy ne ázzanak szét), és kis tálkák oldalát körberakosgatom a félbe tördelt piskótákkal. Közepüket megtöltöm a krémmel, és málnaszemekkel díszítve, alaposan lehűtve tálalom.
Megjegyzések
- Tipp: ha a kis tálkás megoldás macerásnak tűnik, akkor egy nagy jénai tálba rétegezzük felváltva a piskótát és a masszát.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/