Mandulás félhold citrommázzal
2017.02.9 | 5:53
Beküldve:Aprósütemény, Karácsony, Összes, Ünnepek
Mandulás félhold citrommázzal
Fincsi.hu
2017-02-09 19:07:39
Nyomtatás
Hozzávalók
- 50 g liszt
- 50 g vaj
- 100 g porcukor
- 100 g hámozott, darált mandula
- késhegynyi őrölt fahéj
- késhegynyi őrölt szegfűszeg
- 2 tojássárgája
- 50 g mazsola
- reszelt citromhéj
Citrommáz
- 150 g porcukor
- 1 kanál forró víz
- 3 kávéskanál citromlé
Elkészítési javaslat
- A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a porcukrot, a mandulát, a fűszereket, a tojássárgáját, az apróra vagdalt mazsolát, és mindezt összegyúrjuk.
- Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, és félholdakat szúrunk ki belőle kiszúróforma segítségével. Kikent tepsire rakjuk, előmelegített sütőbe tesszük, és mérsékelt tűzön sütjük.
- A citrommázhoz a porcukorra ráöntjük a forró vizet, a citromlevet, és addig keverjük, míg a máz besűrűsödik. Végül a még meleg félholdakat bevonjuk vele.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/