Mandulás félhold citrommázzal

Mandulás félhold citrommázzal

Mandulás félhold citrommázzal
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 50 g liszt
  2. 50 g vaj
  3. 100 g porcukor
  4. 100 g hámozott, darált mandula
  5. késhegynyi őrölt fahéj
  6. késhegynyi őrölt szegfűszeg
  7. 2 tojássárgája
  8. 50 g mazsola
  9. reszelt citromhéj
Citrommáz
  1. 150 g porcukor
  2. 1 kanál forró víz
  3. 3 kávéskanál citromlé
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a porcukrot, a mandulát, a fűszereket, a tojássárgáját, az apróra vagdalt mazsolát, és mindezt összegyúrjuk.
  2. Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, és félholdakat szúrunk ki belőle kiszúróforma segítségével. Kikent tepsire rakjuk, előmelegített sütőbe tesszük, és mérsékelt tűzön sütjük.
  3. A citrommázhoz a porcukorra ráöntjük a forró vizet, a citromlevet, és addig keverjük, míg a máz besűrűsödik. Végül a még meleg félholdakat bevonjuk vele.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/