Mandulás kocka

Mandulás kocka
Nyomtatás
Tésztához
  1. - 15 dkg darált mandula
  2. - 15 dkg porcukor
  3. - 15 dkg margarin
  4. - 10 dkg rétesliszt
  5. - 4 tojásfehérje (habbá verve)
sárga krémhez
  1. - 4 tojássárgája
  2. - 15 dkg porcukor
barna krémhez
  1. - 7 dkg margarin
  2. - 7 dkg darált mandula
  3. - 5 ek. víz
  4. - 5 dkg porcukor
Elkészítési javaslat
  1. A tésztához a margarint a porcukorral habosra keverem, majd hozzáadom a darált mandulát, a réteslisztet és a 4 tojás felvert habját. Közepes nagyságú, kikent tepsibe simítom és közepes hőmérsékleten kb.15-20 percig sütöm a vékony tésztaréteget.
  2. A sárga krémhez összekeverem a porcukrot a tojássárgájával és a tésztára simítom, majd visszateszem a sütőbe száradni. Ha megszilárdult rajta a sárga krém, kiveszem a sütőből, és hűlni hagyom.
  3. Ha kihűlt, rákenem a következő krémet. A mandulát leforrázom a vízzel, majd elkeverem a margarinnal és a porcukorral. Legvégül az egészet meghintem darált mandulával.
  4. Apró kockákra vágva kínálom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/