Mandulás kocka
2017.02.9 | 2:19
Beküldve:Aprósütemény, Összes
Mandulás kocka
Fincsi.hu
2017-02-09 15:33:03
Nyomtatás
Tésztához
- - 15 dkg darált mandula
- - 15 dkg porcukor
- - 15 dkg margarin
- - 10 dkg rétesliszt
- - 4 tojásfehérje (habbá verve)
sárga krémhez
- - 4 tojássárgája
- - 15 dkg porcukor
barna krémhez
- - 7 dkg margarin
- - 7 dkg darált mandula
- - 5 ek. víz
- - 5 dkg porcukor
Elkészítési javaslat
- A tésztához a margarint a porcukorral habosra keverem, majd hozzáadom a darált mandulát, a réteslisztet és a 4 tojás felvert habját. Közepes nagyságú, kikent tepsibe simítom és közepes hőmérsékleten kb.15-20 percig sütöm a vékony tésztaréteget.
- A sárga krémhez összekeverem a porcukrot a tojássárgájával és a tésztára simítom, majd visszateszem a sütőbe száradni. Ha megszilárdult rajta a sárga krém, kiveszem a sütőből, és hűlni hagyom.
- Ha kihűlt, rákenem a következő krémet. A mandulát leforrázom a vízzel, majd elkeverem a margarinnal és a porcukorral. Legvégül az egészet meghintem darált mandulával.
- Apró kockákra vágva kínálom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/