Marcipános csiga
2017.02.9 | 1:52
Beküldve:Aprósütemény, Összes
Marcipános csiga
Fincsi.hu
2017-02-09 15:06:36
Nyomtatás
Tésztához
- 250 g liszt
- 130 g cukor
- 120 g puha vaj
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 tojás
Töltelékhez
- 300 g nyers marcipánmassza
- 50 g darált pisztácia
- 2 tojásfehérje
Elkészítési javaslat
- A lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, a tojást és a puha vajat egy tálba helyezem, és alaposan összedolgozom. Fóliába csomagolva hűvös helyen pihentetem.
- A tojásfehérjét kemény habbá verem, és a marcipánnal valamint a pisztáciával sima masszává gyúrom. A tésztát kinyújtom amilyen vékonyra csak tudom, majd rákenem a marcipános masszát. A hosszanti oldala felől szorosan feltekerem és néhány órára hűtőben pihentetem.
- A tekercset kb. fél cm vastag szeletekre vágom, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom. 200 fokra előmelegített (légkeverésen 180 fok) sütőben kb. 8-10 perc alatt világosbarnára sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/