Marcipános csiga

Marcipános csiga
Nyomtatás
Tésztához
  1. 250 g liszt
  2. 130 g cukor
  3. 120 g puha vaj
  4. 1 cs. vaníliás cukor
  5. 1 tojás
Töltelékhez
  1. 300 g nyers marcipánmassza
  2. 50 g darált pisztácia
  3. 2 tojásfehérje
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, a tojást és a puha vajat egy tálba helyezem, és alaposan összedolgozom. Fóliába csomagolva hűvös helyen pihentetem.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verem, és a marcipánnal valamint a pisztáciával sima masszává gyúrom. A tésztát kinyújtom amilyen vékonyra csak tudom, majd rákenem a marcipános masszát. A hosszanti oldala felől szorosan feltekerem és néhány órára hűtőben pihentetem.
  3. A tekercset kb. fél cm vastag szeletekre vágom, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom. 200 fokra előmelegített (légkeverésen 180 fok) sütőben kb. 8-10 perc alatt világosbarnára sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/