Mazsolás marcipános tekercsek
2017.02.9 | 2:01
Beküldve:Aprósütemény, Összes
Mazsolás marcipános tekercsek
Fincsi.hu
2017-02-09 15:15:42
Nyomtatás
Tésztához
- - 400 g finomliszt
- - 75 g vaj
- - 50 g cukor
- - 2 dl langyos tej
- - 25 g élesztő
- - csipetnyi só
Töltelékhez
- - 10 dkg rumba áztatott mazsola
- - 15 dkg marcipánmassza
- - 1 tojás
- - 10 dkg vaj
- - 1 ek. liszt
- - fél citrom leve
- - 1tk. őrölt fahéj
Mázhoz
- 1-2 ek. tejszín
Elkészítési javaslat
- Az élesztőt egy nagy tálba morzsolom, majd leöntöm a langyos tejjel, picit elkeverem. Hozzáadom a cukrot, a lisztet, a vajat és a sót is, majd alaposan összedolgozom a tésztát. Akkor jó, ha laza, ruganyos állagú tésztát kapok. Letakarva meleg helyen kb. fél órán át kelesztem.
- A töltelékhez a marcipánt lereszelem és összekeverem a többi hozzávalóval. A tésztát két részre osztom, mindkét felét téglalap alakúra nyújtom, és megkenem a marcipános mazsolás töltelékkel. A hosszabb oldalánál kezdve feltekerem, széleit lenyomkodom, és kb. 2 cm széles szeletekre vágom.
- Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatom őket távol egymástól. Még egy félórányit pihenni hagyom a tepsiben, majd a tetejüket lekenem a tejszínnel és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/