Mazsolás marcipános tekercsek

Mazsolás marcipános tekercsek
Nyomtatás
Tésztához
  1. - 400 g finomliszt
  2. - 75 g vaj
  3. - 50 g cukor
  4. - 2 dl langyos tej
  5. - 25 g élesztő
  6. - csipetnyi só
Töltelékhez
  1. - 10 dkg rumba áztatott mazsola
  2. - 15 dkg marcipánmassza
  3. - 1 tojás
  4. - 10 dkg vaj
  5. - 1 ek. liszt
  6. - fél citrom leve
  7. - 1tk. őrölt fahéj
Mázhoz
  1. 1-2 ek. tejszín
Elkészítési javaslat
  1. Az élesztőt egy nagy tálba morzsolom, majd leöntöm a langyos tejjel, picit elkeverem. Hozzáadom a cukrot, a lisztet, a vajat és a sót is, majd alaposan összedolgozom a tésztát. Akkor jó, ha laza, ruganyos állagú tésztát kapok. Letakarva meleg helyen kb. fél órán át kelesztem.
  2. A töltelékhez a marcipánt lereszelem és összekeverem a többi hozzávalóval. A tésztát két részre osztom, mindkét felét téglalap alakúra nyújtom, és megkenem a marcipános mazsolás töltelékkel. A hosszabb oldalánál kezdve feltekerem, széleit lenyomkodom, és kb. 2 cm széles szeletekre vágom.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatom őket távol egymástól. Még egy félórányit pihenni hagyom a tepsiben, majd a tetejüket lekenem a tejszínnel és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/