Meggyes mandulás sajttorta
2017.02.9 | 3:09
Beküldve:Összes, Sütés nélkül
Kezdők is bátran nekiveselkedhetnek a meggyes nyalánkságnak, hiszen a habkönnyű nyári desszert sütés nélkül, szinte nulla gyakorlattal is elkészíthető.
Meggyes mandulás sajttorta
Fincsi.hu
2017-02-09 16:23:44
Nyomtatás
A tésztához
- 15 dkg vaj/margarin
- 25 dkg őrölt háztartási keksz
A töltelékhez
- 30 dkg natúr sajtkrém
- 6 ek. porcukor
- 4 ek. tej
- 2 dl tejszín
- 2 cs. habfixáló
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. szeletelt mandula
Díszítéshez
- 50 dkg friss meggy (befőtt is lehet)
- 1 cs. piros tortazselé
- 2 dl víz vagy meggylé
- ízlés szerint egy kevéske cukor
Elkészítési javaslat
- A torta alapjával kezdjük. A vajat összedolgozzuk a ledarált háztartási keksszel. A morzsalékot egy kivajazott kerek tortaforma aljába nyomkodjuk, lehetőleg jó erősen, mert akkor áll leginkább össze. A töltelék elkészítése alatt helyezzük hűtőbe.
- A sajtkrémet keverjük össze a porcukorral és a tejjel. Egy másik edényben verjük fel a tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral. Olyan kemény legyen, hogy a tálat lefelé fordítva se folyjon ki a hab.
- Vegyük ki a hűtőből a tortaformát. Oszlassuk el a sajtos keveréket, majd szórjuk meg a szeletelt mandulával. Erre jön a tejszínhab.
- Végül jöhet a díszítés. A megmosott, kimagozott meggyet rakosgassuk a torta tetejére. Ha befőttet használunk, akkor előbb csepegtessük le a levét. A tortazseléből a vízből (vagy meggyléből) és a cukorból készítsünk zselatint, és óvatosan kanalazzuk a tortára.
Megjegyzések
- Tipp: Tálalás előtt tegyük néhány órára hűtőbe, így könnyebb lesz szeletelni.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/