Meggyes mandulás sajttorta

Kezdők is bátran nekiveselkedhetnek a meggyes nyalánkságnak, hiszen a habkönnyű nyári desszert sütés nélkül, szinte nulla gyakorlattal is elkészíthető.

Meggyes mandulás sajttorta
Nyomtatás
A tésztához
  1. 15 dkg vaj/margarin
  2. 25 dkg őrölt háztartási keksz
A töltelékhez
  1. 30 dkg natúr sajtkrém
  2. 6 ek. porcukor
  3. 4 ek. tej
  4. 2 dl tejszín
  5. 2 cs. habfixáló
  6. 2 cs. vaníliás cukor
  7. 1 cs. szeletelt mandula
Díszítéshez
  1. 50 dkg friss meggy (befőtt is lehet)
  2. 1 cs. piros tortazselé
  3. 2 dl víz vagy meggylé
  4. ízlés szerint egy kevéske cukor
Elkészítési javaslat
  1. A torta alapjával kezdjük. A vajat összedolgozzuk a ledarált háztartási keksszel. A morzsalékot egy kivajazott kerek tortaforma aljába nyomkodjuk, lehetőleg jó erősen, mert akkor áll leginkább össze. A töltelék elkészítése alatt helyezzük hűtőbe.
  2. A sajtkrémet keverjük össze a porcukorral és a tejjel. Egy másik edényben verjük fel a tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral. Olyan kemény legyen, hogy a tálat lefelé fordítva se folyjon ki a hab.
  3. Vegyük ki a hűtőből a tortaformát. Oszlassuk el a sajtos keveréket, majd szórjuk meg a szeletelt mandulával. Erre jön a tejszínhab.
  4. Végül jöhet a díszítés. A megmosott, kimagozott meggyet rakosgassuk a torta tetejére. Ha befőttet használunk, akkor előbb csepegtessük le a levét. A tortazseléből a vízből (vagy meggyléből) és a cukorból készítsünk zselatint, és óvatosan kanalazzuk a tortára.
Megjegyzések
  1. Tipp: Tálalás előtt tegyük néhány órára hűtőbe, így könnyebb lesz szeletelni.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/