Mini leveles kakaós csiga

Mini leveles kakaós csiga

Mini leveles kakaós csiga
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. Hozzávalók
  2. 20-22 db mini csigához
  3. - 1 csomag gyorsfagyasztott leveles tészta (40 dkg)
  4. - kb. 5 dkg vaj (olvasztott)
  5. - a kakaó és a cukor ízlés szerint
Elkészítési javaslat
  1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedem, majd vékony téglalapokat nyújtok. Egy szilikon ecsettel megkenem az olvasztott vajjal, majd megszórom a kakaó és cukor keverékével.
  2. Bejglihez hasonlatos módom, hosszabbik oldalánál foga feltekerem, és vajas késsel (tapasztalat, hogy így kevésbé csurog ki a töltelék sütés közben) kb. két cm széles darabokat vágok.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom őket kis ráhagyással (mert növekedni fognak), egy kevéske olvasztott vajjal lekenem a tetejüket, és 180 fokos sütőben, légkeverésen 12-15 perc alatt készre sütöm. Én mindenesetre gyakran nézegetem sütés közben, mert ha túlsül, akkor már nem ilyen szép világosbarna, és hamar kiszárad.
Megjegyzések
  1. Ugyan ezzel az eljárással a fahéjas változatot is készítettem már, ami szintén nagyon (egyesek szerint még jobban is) eteti magát.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/