Mogyorós holdacskák


Mogyorós holdacskák
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 200 g puha vaj
  2. 300 g liszt
  3. fél csomag sütőpor
  4. 100 g darált pörkölt mogyoró
  5. 2 egész tojás
  6. 100 g cukor
  7. 1 citrom leve
Szórni
  1. kb. 50 g darált pörkölt mogyoró
  2. porcukor ízlés szerint
Elkészítési javaslat
  1. Az összes hozzávalót egy nagy keverőtálba szórom, és alaposan összegyúrom. A tésztát kb. fél cm vastagságúra nyújtom, majd a félhold alakú kiszúróval kiszaggatom a sütiket.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsire rakosgatom egymástól kb. 1 cm távolságra, és a tetejüket lekenem egy evőkanál tejföl és egy evőkanál tojássárgája keverékével, végezetül megszórom porcukorral összekevert őrölt mogyoróval.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen kb 160 fok) 10-15 perc alatt világosbarnára sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/