Pisztáciás szívek

Pisztáciás szívek

Pisztáciás szívek
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. Tésztához
  2. 15 dkg liszt
  3. 10 dkg cukor
  4. 1 cs. vaníliás cukor
  5. csipetnyi só
  6. 5 dkg őrölt pisztácia
  7. 2,5 dkg őrölt mandula
  8. 1 citrom reszelt héja
  9. 1 tk. citromlé
  10. 10 dkg puha vaj
  11. 1 tojássárgája
  12. Mázhoz
  13. 15 dkg porcukor
  14. 1 ek. citromlé
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet összekeverem a kétféle cukorral, a sóval, a pisztáciával és a mandulával. Hozzáadom a citromlevet, a reszelt citromhéj felét, a vajat és a tojássárgáját, majd jó alaposan összedolgozom az egészet. 30 percre hűtőbe teszem.
  2. A sütőt előmelegítem 180 fokra, a tepsit kibélelem sütőpapírral. A tésztát lisztezett gyúródeszkán kb. fél cm vastagra nyújtom, és szív alakú szaggatóformával kiszúrom a formákat. A sütiket a tepsibe rakosgatom (ne érjenek össze), és kb. 8-10 percig sütöm.
  3. A tésztát rácson hagyom hűlni, közben elkészítem a mázat. Ehhez a porcukrot összekeverem a citromlével, végül hozzáadom a maradék reszelt citromhéjat.
  4. A kihűlt szívek tetejét bekenegetem a mázzal, és amíg még folyékony, egy-egy szem pisztáciát nyomok a sütik közepére.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/