Pisztáciás szívek
2017.02.9 | 7:40
Beküldve:Aprósütemény, Karácsony, Összes, Ünnepek
Pisztáciás szívek
Fincsi.hu
2017-02-09 20:54:50
Nyomtatás
Hozzávalók
- Tésztához
- 15 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- csipetnyi só
- 5 dkg őrölt pisztácia
- 2,5 dkg őrölt mandula
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tk. citromlé
- 10 dkg puha vaj
- 1 tojássárgája
- Mázhoz
- 15 dkg porcukor
- 1 ek. citromlé
Elkészítési javaslat
- A lisztet összekeverem a kétféle cukorral, a sóval, a pisztáciával és a mandulával. Hozzáadom a citromlevet, a reszelt citromhéj felét, a vajat és a tojássárgáját, majd jó alaposan összedolgozom az egészet. 30 percre hűtőbe teszem.
- A sütőt előmelegítem 180 fokra, a tepsit kibélelem sütőpapírral. A tésztát lisztezett gyúródeszkán kb. fél cm vastagra nyújtom, és szív alakú szaggatóformával kiszúrom a formákat. A sütiket a tepsibe rakosgatom (ne érjenek össze), és kb. 8-10 percig sütöm.
- A tésztát rácson hagyom hűlni, közben elkészítem a mázat. Ehhez a porcukrot összekeverem a citromlével, végül hozzáadom a maradék reszelt citromhéjat.
- A kihűlt szívek tetejét bekenegetem a mázzal, és amíg még folyékony, egy-egy szem pisztáciát nyomok a sütik közepére.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/