Szultán csókja

Szultán csókja

Szultán csókja
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. Kb. 35-40 db sütihez
  2. - 10 dkg liszt
  3. - 1,5 tk. sütőpor
  4. - 20 dkg cukor
  5. - 1 cs. vaníliás cukor
  6. - 3 tojás
  7. - fél tk. őrölt szegfűszeg
  8. - 1 tk. őrölt fahéj
  9. - 2 tk. rum v. rumaroma
  10. - 5 dkg cukrozott narancshéj, apróra vágva
  11. - 10 dkg darált dió
  12. - 10 dkg reszelt étcsoki
  13. - 5 dkg darabolt füge (aszalt)
  14. - 8 dkg mazsola
Elkészítési javaslat
  1. A cukrot a tojásokkal és a vaníliás cukorral habosra keverem. Hozzáadom a fűszereket, rumot (v. aromát), narancshéjat, darált diót, reszelt csokit, mazsolát, darabolt fügét, valamint a sütőporral elkevert lisztet, és az egészet alaposan összekeverem. Negyed órát hagyom pihenni a masszát.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe (nagy gáztepsi) diónyi halmokat kanalazok, némi helyet hagyva köztük, mert sütés közben elterülnek.
  3. 150 fokos sütőben, légkeverésen kb. 25 perc alatt megsütöm. A sütőből kivéve a kekszeket rácsra helyezem, majd teljesen kihűtöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/