Vajas-citromos korongok


Vajas-citromos korongok
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. ¾ bögre puha vaj
  2. 1 bögre cukor
  3. 1 tojás
  4. 1 teáskanál citromlé
  5. 1 teáskanál vaníliakivonat
  6. ½ teáskanál reszelt citromhéj
  7. 2 bögre liszt
  8. 1,5 teáskanál sütőpor
Tetejére
  1. porcukor
  2. citromlé (ízlés szerint)
Elkészítési javaslat
  1. A vajat és a cukrot habosra keverem, hozzáadom a tojást, a vaníliakivonatot, a citrom levét és reszelt héját, és alaposan összedolgozom. A lisztet elkeverem a sütőporral, és a vajas masszába keverem. Lefedve egy órára hűtőbe teszem.
  2. A tésztából apró korongokat formázok, és sütőpapírral kibélelt sütőtepsire rakosgatom őket, egymástól kb. 2 cm távolságra. 180 fokos (légkeverésnél 160) sütőben kb. 12 perc alatt szép aranybarnára sütöm.
  3. A tetejét meglocsolom a citromlével kikevert porcukor masszával, végül apró, színes cukorszívekkel díszítem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/