Villámgyors citromtorta
Villámgyors citromtorta
Fincsi.hu
2017-02-09 10:13:10
Nyomtatás
Tésztához
- - 5 dkg puha vaj
- - 20 dkg cukor
- - 3 db tojás (szétválasztva)
- - 7,5 dkg rétesliszt
- - 1,5 dl tejszín
- - 2 db citrom héja és leve
- - pici só
Díszíteni
- - porcukor
- - citromkarika
Elkészítési javaslat
- A vajat a cukorral egy nagy tálban krémesre keverem, majd a tojások sárgáját is egyenként eldolgozom a vajas masszában.
- A lisztet az előbbi keverékbe szitálom, hozzáadom a tejszínt, a citromlét, a citromok reszelt héját, és az egészet teljesen simára keverem.
- A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verem, majd laza mozdulattal óvatosan a citromos keverékbe forgatom.
- A tésztát kivajazott, kerek gyümölcstorta formába öntöm, majd 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütöm. Kivétel előtt tűpróbával ellenőrzöm. Ha picit remeg a torta, de a tű száraz marad, akkor jó.
- A sütőből kivéve hűlni hagyom, majd porcukorral meghintve, ízlés szerint citromkarikával díszítve tálalom.
Megjegyzések
- Frissen, még melegen fogyasztva a legfinomabb.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/