Villámgyors citromtorta

Villámgyors citromtorta

Villámgyors citromtorta
Nyomtatás
Tésztához
  1. - 5 dkg puha vaj
  2. - 20 dkg cukor
  3. - 3 db tojás (szétválasztva)
  4. - 7,5 dkg rétesliszt
  5. - 1,5 dl tejszín
  6. - 2 db citrom héja és leve
  7. - pici só
Díszíteni
  1. - porcukor
  2. - citromkarika
Elkészítési javaslat
  1. A vajat a cukorral egy nagy tálban krémesre keverem, majd a tojások sárgáját is egyenként eldolgozom a vajas masszában.
  2. A lisztet az előbbi keverékbe szitálom, hozzáadom a tejszínt, a citromlét, a citromok reszelt héját, és az egészet teljesen simára keverem.
  3. A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verem, majd laza mozdulattal óvatosan a citromos keverékbe forgatom.
  4. A tésztát kivajazott, kerek gyümölcstorta formába öntöm, majd 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütöm. Kivétel előtt tűpróbával ellenőrzöm. Ha picit remeg a torta, de a tű száraz marad, akkor jó.
  5. A sütőből kivéve hűlni hagyom, majd porcukorral meghintve, ízlés szerint citromkarikával díszítve tálalom.
Megjegyzések
  1. Frissen, még melegen fogyasztva a legfinomabb.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/