Zamatos almatorta
Ha gyorsan szeretnél valami igazán finomat, akkor a kevert tésztából készült almatorta remek választás, hiszen nem több, mint fél óra alatt elkészíthető.
Zamatos almatorta
Fincsi.hu
2017-02-09 10:05:23
Nyomtatás
Tésztához
- 120 g liszt
- 80 g pocukor
- 100 gsütőmargarin
- 2 egész tojás
- 1 kis doboz natur joghurt
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 cs sütőpor
Tetejére
- 3 db közepes alma
Elkészítési javaslat
- Az almákat megmosom, megtörölgetem és felszeletelem. A tésztához a margarint a porcukorral habosra keverem, hozzákeverem a joghurtot és a tojásokat is. A liszthez hozzáadom a sütőport, citromhéjat és a vaníliás cukrot, majd az előbbi masszába keverem.
- Egy gyümölcstorta formát kivajazok, kilisztezek, majd a tésztát egyenletesen eloszlatom benne, a tetejét szépen körberakosgatom az almaszeletekkel.
- 160 fokos sütőben (légkeverésen) 20 percig sütöm, tűpróbával ellenőrzöm kivétel előtt.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/