Zamatos almatorta

Ha gyorsan szeretnél valami igazán finomat, akkor a kevert tésztából készült almatorta remek választás, hiszen nem több, mint fél óra alatt elkészíthető.

zamatos almatorta

Zamatos almatorta
Nyomtatás
Tésztához
  1. 120 g liszt
  2. 80 g pocukor
  3. 100 gsütőmargarin
  4. 2 egész tojás
  5. 1 kis doboz natur joghurt
  6. 1 cs vaníliás cukor
  7. 1 citrom reszelt héja
  8. 1/2 cs sütőpor
Tetejére
  1. 3 db közepes alma
Elkészítési javaslat
  1. Az almákat megmosom, megtörölgetem és felszeletelem. A tésztához a margarint a porcukorral habosra keverem, hozzákeverem a joghurtot és a tojásokat is. A liszthez hozzáadom a sütőport, citromhéjat és a vaníliás cukrot, majd az előbbi masszába keverem.
  2. Egy gyümölcstorta formát kivajazok, kilisztezek, majd a tésztát egyenletesen eloszlatom benne, a tetejét szépen körberakosgatom az almaszeletekkel.
  3. 160 fokos sütőben (légkeverésen) 20 percig sütöm, tűpróbával ellenőrzöm kivétel előtt.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/