Blini
2017.02.10 | 8:22
Beküldve:Összes, Palacsinta
Blini
Fincsi.hu
2017-02-10 09:36:26
A blinit, avagy orosz palacsintát sósan vagy édesen egyaránt tálalhatjuk. A sós változatához a halkrémek, céklasaláta, túró, kaviár, míg az édes variációhoz az édesített túrókrémek, különböző gyümölcsök és lekvárok illenek.
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Hozzávalók
- 20 dkg finomliszt
- 1,5 dkg élesztő
- 2,5 dl langyos tej
- 1 kiskanál cukor
- 2 egész tojás
- csipetnyi só
Elkészítési javaslat
- A langyos tejben elkeverem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom. A lisztet és a sót összekeverem, majd hozzáadom a felfutott élesztőt is. A tésztát 2 órán át langyos helyen pihentetem.
- Közben a tojásfehérjét kemény habbá verem, és a tojások sárgájával együtt a tésztához keverem. Ha sűrű a tészta, egy kevéske víz hozzáadásával lazítom. Egy közepes méretű teflon serpenyőben vajat hevítek, és egymástól távolabb egy-egy evőkanálnyi masszát merek a serpenyőbe úgy, hogy a korongok ne érjenek össze.
- Aranybarnára sütöm mindkét oldalukat, majd egy tálra halmozom, és fogyasztásig fóliával letakarva melegen tartom őket.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/