Blini

Blini

Blini
A blinit, avagy orosz palacsintát sósan vagy édesen egyaránt tálalhatjuk. A sós változatához a halkrémek, céklasaláta, túró, kaviár, míg az édes variációhoz az édesített túrókrémek, különböző gyümölcsök és lekvárok illenek.
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Sütési idő
15 min
Hozzávalók
  1. 20 dkg finomliszt
  2. 1,5 dkg élesztő
  3. 2,5 dl langyos tej
  4. 1 kiskanál cukor
  5. 2 egész tojás
  6. csipetnyi só
Elkészítési javaslat
  1. A langyos tejben elkeverem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom. A lisztet és a sót összekeverem, majd hozzáadom a felfutott élesztőt is. A tésztát 2 órán át langyos helyen pihentetem.
  2. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verem, és a tojások sárgájával együtt a tésztához keverem. Ha sűrű a tészta, egy kevéske víz hozzáadásával lazítom. Egy közepes méretű teflon serpenyőben vajat hevítek, és egymástól távolabb egy-egy evőkanálnyi masszát merek a serpenyőbe úgy, hogy a korongok ne érjenek össze.
  3. Aranybarnára sütöm mindkét oldalukat, majd egy tálra halmozom, és fogyasztásig fóliával letakarva melegen tartom őket.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/