Citromos semifreddo


Citromos semifreddo
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 1 citrom leve és reszelt héja
  2. 5 tojássárgája
  3. 1 teáskanál zselatin
  4. 200 ml habtejszín
  5. 3 ek. méz
  6. 2 tojásfehérje
  7. babapiskóta
Elkészítési javaslat
  1. A tojássárgákat és a mézet állandó kevergetés mellett vízgőz fölött addig melegítem (egyúttal hőkezelem a tojást), amíg sima masszát nem kapok. Leveszem a gőzről, majd hozzákeverem az előzőleg egy evőkanál vízben feloldott zselatint, továbbá a citrom levét és reszelt héját. Időnként kevergetve lehűtöm szobahőmérsékletűre.
  2. A tejszínt és a tojásfehérjéket kemény habbá verem (ez utóbbit szintén vízgőz felett verem fel), és amint a tojássárgájás massza kihűlt, mindkettőt nagyon óvatosan belekeverem. Egy kb.másfél literes püspökkenyér formát kibéleltem folpackkal, és félig töltöm a masszával, majd megrakosgatom a babapiskótával, végül ráöntöm a maradék krémet.
  3. Legalább 5-6 órára fagyasztóba teszem, de a legjobb az, ha egy egész éjszakán át ott tartom. A formából kiborítva könnyedén szeletelhető.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/