Citromos semifreddo
2017.02.10 | 2:43
Beküldve:Összes, Sütés nélkül
Citromos semifreddo
Fincsi.hu
2017-02-10 15:57:02
Nyomtatás
Hozzávalók
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 5 tojássárgája
- 1 teáskanál zselatin
- 200 ml habtejszín
- 3 ek. méz
- 2 tojásfehérje
- babapiskóta
Elkészítési javaslat
- A tojássárgákat és a mézet állandó kevergetés mellett vízgőz fölött addig melegítem (egyúttal hőkezelem a tojást), amíg sima masszát nem kapok. Leveszem a gőzről, majd hozzákeverem az előzőleg egy evőkanál vízben feloldott zselatint, továbbá a citrom levét és reszelt héját. Időnként kevergetve lehűtöm szobahőmérsékletűre.
- A tejszínt és a tojásfehérjéket kemény habbá verem (ez utóbbit szintén vízgőz felett verem fel), és amint a tojássárgájás massza kihűlt, mindkettőt nagyon óvatosan belekeverem. Egy kb.másfél literes püspökkenyér formát kibéleltem folpackkal, és félig töltöm a masszával, majd megrakosgatom a babapiskótával, végül ráöntöm a maradék krémet.
- Legalább 5-6 órára fagyasztóba teszem, de a legjobb az, ha egy egész éjszakán át ott tartom. A formából kiborítva könnyedén szeletelhető.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/