Csokis diós kocka

Csokis diós kocka

Csokis diós kocka
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Sütési idő
15 min
Hozzávalók
  1. - 200 g finomliszt
  2. - 150 g darált dió
  3. - 1 ek. natúr kakaópor
  4. - csipetnyi só
  5. - 1 púpozott tk. sütőpor
  6. - 2 tojás
  7. - 250 g puha vaj
  8. - 150 g cukor
  9. - 1 cs. vaníliás cukor
  10. - 200 g étcsoki finomra aprítva
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet tálba szitálom, hozzáadom a kakaóport, sót, sütőport és a finomra darabolt étcsokit. A vajat a kétféle cukorral habosra keverem, majd a tojásokat egyenként hozzáadva további 2-3 percig keverem robotgéppel.
  2. A lisztes keveréket apránként a masszához adagolom, robotgéppel jól összedolgozom, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe (23x30 cm-es) egyengetem a tésztát.
  3. 160 fokon (légkeverésen) kb. 10-15 percig sütöm, kiveszem, és a tetejét megkenem sűrű baracklekvárral, majd még további 10 percig sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni. A tetejét olvasztott fehércsokival és diószemmel díszítem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/