Gyömbéres mézeskalács szív

Gyömbéres mézeskalács szív

Gyömbéres mézeskalács szív
Nyomtatás
Sütési idő
12 min
Sütési idő
12 min
Hozzávalók
  1. - 40 dkg finomliszt (+egy kevés a nyújtáshoz)
  2. - 25 dkg akácméz
  3. - 12 dkg barnacukor
  4. - 10 dkg margarin
  5. - 1 narancs reszelt héja
  6. - 10 dkg cukrozott, kockázott gyömbér
  7. - 1 tasak sütőpor
  8. - 2 tojás
  9. - 2 ek. mézeskalácsfűszer
  10. Tetejére
  11. - 1 tojássárgája
  12. - 1 kk. olaj
  13. - szeletelt mandula
  14. - kandírozott gyömbér, narancs
Elkészítési javaslat
  1. A cukrot, margarint és a mézet hőálló tálban vízgőz fölött addig melegítem, míg a cukor és a margarin teljesen elolvad, majd időnként megkeverve félreteszem hűlni.
  2. A lisztet, a mézeskalácsfűszert a sütőport és a reszelt narancshéjat összekeverem. A mézes masszába belekeverem a tojásokat, és az apróra vágott cukrozott gyömbért, majd az egészet a liszthez keverem.
  3. Ha túl ragacsos lenne a tészta, egy kis lisztet adok hozzá, bár az a jó, ha egy kicsit ragad. Fóliába csomagolom, és néhány órára hűtőbe teszem. Az sem baj, ha egy egész éjszakán át pihen a tészta.
  4. Lisztezett deszkán kb. fél cm vastagságúra nyújtom a tésztát, majd közepes méretű szív kiszúróval kiszaggatom a formákat. Tetejüket lekenem az olajjal elkevert tojássárgájával, majd mandulával, kandírozott gyömölcshéjjal díszítem.
  5. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kellő távolságba rakosgatom a sütiket. 200 fokra (légkeverésen 170 fok) előmelegített sütőben kb. 8-12 perc alatt aranybarnára sütöm. 10 percig a tepsiben hagyom hűlni, majd leválasztom a sütőpapírról.
Megjegyzések
  1. Légmentesen záródó dobozban sokáig tárolható.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/