Gyömbéres mézeskalács szív
2017.02.10 | 5:27
Beküldve:Aprósütemény, Karácsony, Összes
Gyömbéres mézeskalács szív
Fincsi.hu
2017-02-10 18:41:39
Nyomtatás
Sütési idő
12 min
Hozzávalók
- - 40 dkg finomliszt (+egy kevés a nyújtáshoz)
- - 25 dkg akácméz
- - 12 dkg barnacukor
- - 10 dkg margarin
- - 1 narancs reszelt héja
- - 10 dkg cukrozott, kockázott gyömbér
- - 1 tasak sütőpor
- - 2 tojás
- - 2 ek. mézeskalácsfűszer
- Tetejére
- - 1 tojássárgája
- - 1 kk. olaj
- - szeletelt mandula
- - kandírozott gyömbér, narancs
Elkészítési javaslat
- A cukrot, margarint és a mézet hőálló tálban vízgőz fölött addig melegítem, míg a cukor és a margarin teljesen elolvad, majd időnként megkeverve félreteszem hűlni.
- A lisztet, a mézeskalácsfűszert a sütőport és a reszelt narancshéjat összekeverem. A mézes masszába belekeverem a tojásokat, és az apróra vágott cukrozott gyömbért, majd az egészet a liszthez keverem.
- Ha túl ragacsos lenne a tészta, egy kis lisztet adok hozzá, bár az a jó, ha egy kicsit ragad. Fóliába csomagolom, és néhány órára hűtőbe teszem. Az sem baj, ha egy egész éjszakán át pihen a tészta.
- Lisztezett deszkán kb. fél cm vastagságúra nyújtom a tésztát, majd közepes méretű szív kiszúróval kiszaggatom a formákat. Tetejüket lekenem az olajjal elkevert tojássárgájával, majd mandulával, kandírozott gyömölcshéjjal díszítem.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kellő távolságba rakosgatom a sütiket. 200 fokra (légkeverésen 170 fok) előmelegített sütőben kb. 8-12 perc alatt aranybarnára sütöm. 10 percig a tepsiben hagyom hűlni, majd leválasztom a sütőpapírról.
Megjegyzések
- Légmentesen záródó dobozban sokáig tárolható.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/