Sonkás párnácska

Sonkás párnácska

Sonkás párnácska
Nyomtatás
Sütési idő
14 min
Sütési idő
14 min
Hozzávalók
  1. 1 csomag fagyasztott leveles tészta
  2. 300 g sonka
  3. 1 kisebb fej vöröshagyma
  4. 30 g vaj
  5. 1 felvert tojás
  6. csipetnyi só és bors
  7. 1 tk. zsemlemorzsa
Elkészítési javaslat
  1. Amíg a tészta felenged, elkészítem a tölteléket. A sonkát ledarálom, a vöröshagymát nagyon finomra aprítom, majd a vajon megdinsztelem. Hozzáadom a sonkát is, tovább pirítom egy kicsit, majd sózom, borsozom. A felvert tojás felét ráöntöm, és rövid ideig kevergetem, végül a zsemlemorzsát is hozzáadom.
  2. A felengedett tésztát belisztezett gyúródeszkán kb. fél cm vastagságúra nyújtom, és kb. 5x5 cm-es darabokra vágom. Kiskanálnyi tölteléket halmozok a közepére, majd az átló mentén félbehajtom. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatom a sütiket, a tetejüket lekenem a maradék tojással.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-14 perc alatt aranysárgára sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/